Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se umfla Dunarea. Hidrologii asteapta inundatii

ro

08 Jun, 2010 12:11 1022 Marime text

Debitele Dunării la intrarea în ţară sunt de două ori mai mari decât cele normale pentru luna iunie şi cresc în continuare, prognozele hidrologilor arătând că apele ar putea inunda terenuri agricole şi chiar gospodării din zonele neîndiguite sau din Deltă. Hidrologii susţin totuşi că debitele corespunzătoare râurilor interioare se află în scădere şi nu vor aduce un aport semnificativ pentru creşterea nivelului fluviului, însă problema este pe râurile care se varsă în Dunăre înainte de intrarea acesteia pe teritoriul românesc.

Debitele fluviului se vor afla peste cotele de inundaţie pe sectorul Gruia-Zimnicea şi peste cotele de atenţie pe sectoarele Giurgiu-Cernavodă şi Brăila-Tulcea.

Specialiştii ANAR estimează că, exceptând anumite "evenimente neprevăzute", în zonele apărate de diguri nu vor apărea probleme, "populaţia fiind în siguranţă"."În schimb, vor fi inundate terenurile agricole şi posibil anexe gospodăreşti situate în zonele joase, neîndiguite, inclusiv în Delta Dunării", afirmă specialiştii în comunicatul citat.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii