Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INGHA Evoluții în debite și formațiuni de gheață pe râurile din țară

ro

16 Jan, 2024 14:55 513 Marime text
foto: INHGA
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a făcut publică prognoza săptămânală a râurilor. 

Conform prognozei realizate de către colegii noștri de la Centrul Național de Prognoze Hidrologice, astăzi, debitele medii zilnice vor fi în general relativ staționare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor din sud-vestul țării, unde vor fi în creştere prin propagare.

De asemenea, formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, năboi, sloiuri) existente pe majoritatea râurilor din zonele de deal și munte, se vor menține fără modificări importante, anunță hidrologii. 

În restul intervalului, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare pe majoritatea râurilor, fiind posibile creșteri de debite, în special joi și vineri, pe unele râuri mici din nordul şi nord – vestul țării, din cauza precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Formațiunile de gheață existente, vor fi în diminuare şi restrângere, putând determina prin evoluția lor creșteri artificiale de niveluri pe unele sectoare de râu, mai ales pe cele din Moldova, a mai punctat ​Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.



Citește și:

Vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâniPerioada când vremea se va încălzi semnificativ, la malul mării
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii