Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare hidrologică! Cresc cotele râurilor în Dobrogea

ro

18 Nov, 2023 18:29 1151 Marime text









S-a emis o avertizare hidrologică COD GALBEN, valabilă în intervalul 18.11.2023, ora 12.00 – 19.11.2023, ora 12.00, ce vizează scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe râurile din bazinele hidrografice:
 
  • Bârlad – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Vaslui (judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi),
  • Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi),
  • Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Lungoci (judeţul Galaţi) şi
  • râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).
 
Avertizare hidrologică COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul 18.11.2023, ora 16.00 – 19.11.2023 ora 09.00, ce vizează scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe râurile din Dobrogea (judeţele: Constanța şi Tulcea).
 
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din județul Tulcea.
 
„Se recomandă să se circule cu atenție. Fenomenele vizate sunt vânt puternic, copaci căzuți pe partea carosabilă în zona localităților Horia si  Balabancea pe DJ 222A . De asemenea, pe  DN 22A, drumul fiind blocat în zona localității Ciucurova , datorită  mai multor copaci căzuți”, atenționează polițiștii de la IPJ Tulcea.

Citește și
Val de copaci căzuți prăbușiți pe carosabil, din cauza vântului puternic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii