Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se ascute lupta pentru alegerile interne Corbu si Zevri - un nou motiv de scandal intre taberele PDL

ro

01 May, 2010 04:22 1763 Marime text
colaj_corbu_zevri.jpgDemocrat-liberalii constănţeni au avut-o din nou printre ei, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean de aseară, pe ministrul Elena Udrea, desemnată de centru să coordoneze activitatea organizaţiei.

Organizaţia judeţeană PDL Constanţa „trăieşte intens" momentul alegerilor interne a fost de părere Udrea, găsind o explicaţie astfel, pentru modul în care s-au desfăşurat discuţiile. Ca de obicei, aşa cum ne-am obişnuit, la BPJ-ul PDL Constanţa s-a ridicat tonul, ca să nu zicem că s-a ţipat, dar - un element de noutate - s-a şi aplaudat. Voci din partid au spus, mai în glumă, mai în serios, că cei care au aplaudat au fost aduşi de interimarul Mircea Banias pe post de animatori, ca să arate că în organizaţie e linişte şi armonie.

Discuţiile în contradictoriu au pornit de la faptul că s-a pus în discuţie înlocuirea responsabililor Colegiilor uninominale 2 şi 3, respectiv a lui Senol Zevri şi a lui Gheorghiţă Corbu. Motivul ar fi o decizie adoptată în Biroul Permanent Naţional, potrivit căreia, responsabilii colegiilor unde au fost obţinute rezultate de sub 50% la ultimele alegeri, cele prezidenţiale, trebuie înlocuiţi. Cum cei doi sunt cunoscuţi ca susţinători ai echipei Mitroi - Stavrositu, reprezentanţii acesteia nu au văzut cu ochi buni această schimbare, mai ales în pragul alegerilor interne, în condiţiile în care responsabilii de colegii vor coordona campaniile în teritoriu.

Pedeliştii încearcă să-şi fure căciula între ei?!

Mai exact, unii au gândit că la mijloc este o manevră. S-a pronunţat chiar şi sintagma încercare de fraudare. Mai exact, că Mircea Banias ar încerca să pună în locul celor doi, reprezentanţi din echipa sa, şi de aici tot scandalul. În şedinţa BPJ trebuia să se supună la vot decizia privind organizarea alegerilor, însă, din cauza faptului că a existat o opoziţie puternică acestei schimbări, votul a fost amânat pentru miercuri. De precizat că pentru a-i lua locul lui Zevri a a fost propusă Corina Gheorghe, iar în locul lui Gheorghiţă Corbu - Dorel Onaca. Propunerile au fost respinse de susţinătorii celor doi, care, la solicitarea unei părţi din cei prezenţi, au făcut la rândul lor alte două propuneri. Ei l-au propus, în locul Corinei Gheorghe, pe Paul Brânză, iar alternativa Corinei Gheorghe pentru schimbarea lui Corbu a fost... tot Gheorghiţă Corbu.

Acestea fiind propunerile, toţi au căzut de acord să amâne discuţia privind votarea deciziei de organizare a alegerilor, astfel încât, Elena Udrea să prezinte Biroului Permanent Naţional propunerile făcute în cadrul BPJ.

Echipa nemulţumită de înlocuirea lui Gheorghiţă Corbu şi a lui Senol Zevri va întocmi un memoriu pe care îl va înainta Biroului Permanent Naţional, prin care va cere asigurarea unor condiţii optime pentru alegeri corecte, ne-au declarat surse din PDL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 03 May, 2010 01:30 propunerea Onaca inlocuitorul lui Corbu este cea mai potrivita!
  • cornel 01 May, 2010 10:38 un parat de comandant,mircea,ne-a scufundat,un comandant adevarat ne salveaza,PAUL
  • George 01 May, 2010 00:31 Ce atata scandal ce daca au fost inlocuiti.