Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul mamicilor "Copiii nu se cresc cu paine goala!"

ro

26 May, 2010 16:05 1042 Marime text

Aproximativ o sută de mămici „înarmate" cu bebeluşi au ieşit astăzi din nou în stradă, în Capitală. "România nu se naşte, România moare", ""Cu borduri şi săli de sport, vom creşte copiii în cort" ori "Copiii nu se cresc cu pâine goală" sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pancartele pe care mamele le agită în faţa Guvernului.

Mămicilor li s-a alăturat şi Lavinia Şandru. Este pentru a doua oară când mămicile ies în stradă în ultima săptămână. Ele încearcă să-i convingă pe aleşi să nu reducă deloc indemnizaţia de creştere a copilului, acum în valoare de 85% din media veniturilor din ultimul an de activitate.

Potrivit Comunităţii Mămicilor din România, aproximativ 300 de părinţi, bunici şi bebeluşi sunt aşteptaţi, între orele 11.00 şi 13.00, în Piaţa Victoriei, din centrul Capitalei.

„Acest protest reprezintă un ultim apel al părinţilor adresat autorităţilor înainte de şedinţa de guvern în care se va aproba scrisoarea către FMI. Este un apel la responsabilitate faţă de viitorul copiilor şi faţă de părinţii care au contribuit cu sume sub stan ţiale la buget. Totodată, este un avertisment că o eventuală decizie de reducere a indemnizaţiei va fi contestată în instanţă, la Curtea Constituţională", susţin părinţii.

În plus, aceştia sunt hotărâţi să sesizeze Comisia Europeană şi Consiliul Europei, de la care se aşteaptă „să ia măsurile necesare împotriva statului român".

Dacă, săptămâna trecută, pichetul din faţa Ministerului Muncii s-a terminat cu „ofranda" adusă sub forma a 20 de pamperşi, de data aceasta, părinţii vor dona, în mod simbolic, un singur pampers, pentru că, spun ei, „nu-şi permit să facă risipă".

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii