Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele primarului Nicolae Matei, votate de Consiliul Local

ro

15 Sep, 2011 22:54 1131 Marime text

sedinta_15.09.2011.jpgPrimarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, conform Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, a convocat Consiliul Local în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi supune spre aprobare un număr de 33 de proiecte care au scopul de a contribui la dezvoltarea localităţii, din care 32 de proiecte au fost aprobate iar proiectul numarul 24 amanat.
Printre cele mai importante proiecte s-a aflat cel privind repartizarea mobilierului nou in cele 3 scoli generale din oras. Pentru acest proiect, primarul Matei a solicitat votul CL şi a spus că proiectul are la bază mai multe solicitări venite din partea conducerilor instituţiilor de învăţământ. „Consider că proiectul este necesar având în vedere faptul că mobilierul cel vechi era impropriu desfăşurării actvităţilor didactice", a precizat primarul Nicolae Matei. Cel puţin la fel de important a fost şi proiectul prin care cetăţenii îşi pot achiziţiona o locuinţă, conform programului primarului Matei de construire de imobile la mansardele mai multor blocuri de locuinţe din oraş. Astfel, CL şi-a dat acordul pentru organizarea de licitaţii în vederea vânzării unor imobile construite la mansardele blocurilor CONSIR, USAS şi Legmas situate în Năvodari, pe str. Mării. Precizam ca numarul imobilelor este de 33, iar licitatia porneste de la 1602,02 lei mp , la care se adauga TVA de 5%, acestea fiind cele mai ieftine de pe piata. Suprafata unui imobil este cuprinsa intre 42 mp si 66 mp, toate aceste locuinte fiind racordate la utilitati.
Nu au fost lăsate deoparte nici proiectele de infrastructură, primarul cerând CL vot pentru un schimb de terenuri între oraşul Năvodari şi proprietar Elena Răducanu, în vederea utilizării lui pentrtu crearea de noi drumuri. Astfel, primarul a propus prin acest schimb, amenajarea străzii Locomotivei, inclusă în programul de modernizare al infrastructurii iniţiat încă din anul 2008.
Un alt proiect în beneficiul oraşului priveşte restrângerea suprafeţei concesionate de Cristian Şerban de la 13.565 mp la 3.587 mp. Potrivit precizărilor primarului, motivul acestei modificări ţine de faptul că „terenul în suprafaţă de 9.978 mp, care face obiectul restrângerii - face parte din domeniul privat al oraşului Năvodari, iar în urma dezmembrării o parte din acest teren va intra în domeniul public al oraşului pentru realizarea căilor de acces între str. Promenada şi str. D5, iar cealaltă parte va fi folosită pentru reaşezarea cadastrelor translatate în vederea cadastrării tronsonului II al str. Promenada", explică primarul, care precizează că cel care a concesionat terenul este de acord cu această restrângere.
Tot la capitolul organizare teritorială se poate încadra şi iniţiativa privind aprobare PUZ preliminar „Lotizare Insula Ada", primarul explicând că la baza acestui proiect stau prevederile art. 56 alin. (1) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, terenul fiind parte a intravilanului domeniului privat al oraşului Năvodari. Pentru acelaşi motiv este realizat PUZ preliminar şi pentru „Lotizare Cartier Midia".
La proiectul cu nr. 30 primarul Matei a cerut CL vot pentru modificarea şi completarea Actului Constitutiv al SC Termica Distribuţie Năvodari SRL. Primarul explica modificarea, in sensul ca societatea comerciala va desfasura lucrari de placari exterioare si exploatari cariera piatra si se va implica si in administrarea asociatiilor de propietari.
După ce în anul 2010 această societate a fost înfiinţată la propunerea edilului, obiectul de activitate al acesteia va fi completat cu: extractia pietrei (ornamentare pentru constructii calcaroase, ghipsului, pietrei) si extractia pietrisului si nisipului, a argilei si caolinului. De asemenea, a fost aprobat şi Regulamentul de funcţionare al serviciului de termoficare în oraşul Năvodari, care presupune „înfiinţarea Serviciului de Termoficare în aparatul de specialitate al primarului oraşului Năvodari" prin transferul personalului de la SC TSP Ecoterm SA Năvodari în condiţiile art. 169 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii.
Pe lângă aceste proiecte de infrastructură, primarul a decis premierea sportivilor de la Clubul Sportiv Năvodari - Secţia box, medaliaţi la Campionatul Naţional desfăşurat la Craiova în perioada 22-29.05.2011. Aceştia vor primi premii în bani pentru rezultatele remarcabile obţinute în cadrul competiţiilor la care au participat.
Pe ordinea suplimentara au mai fost introduse doua proiecte, dintre care il mentionam pe cel cu privire la Lacul Tasaul, loc navigabil si de agrement. Pentru ca navodarenii sa poata circula cu ambarcatiuni pe lac primarul Matei Nicole a facut demersuri la Guvern.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii