Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele Comisiei "Die Donau" a renuntat sa faca baie in mare, la Mamaia, din cauza apei murdare

ro

12 Jun, 2010 13:39 830 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru Turism a Dunării "Die Donau", Gerhard Skoff, a vrut să înoate în mare, la Mamaia, dar a renunţat, pentru că apa era murdară şi plină de alge, ceea ce l-a făcut să-şi exprime regretul că România, în afara ofertei gastronomice, nu ştie cum să vândă şi să atragă turismul. Skoff, a apreciat ieri la Constanţa că turismul din România are nevoie de schimbări, pentru ca oamenii să revină aici în vacanţă.

El a afirmat că România este o ţară minunată, dar românii trebuie să înveţe cum să atragă şi să vândă, în contextul în care dispun de atât de zonă muntoasă, cât şi de litoral şi de Delta Dunării. România are o infrastructură bună, dar care nu este folosită corect, a adăugat preşedintele Comisiei pentru Turism a Dunării "Die Donau".

"Turiştii sunt cei care decid astăzi - mai întâi dacă să vină undeva şi apoi dacă să se mai întoarcă. Vă dau un exemplu, ieri (joi -n.r.) am vrut să înot în mare (la Mamaia - n.r.), dar am renunţat, apa era murdară şi plină de alge", a declarat Gerhard Skoff. El a apreciat că "este păcat, este chiar o tragedie, pentru că în ziua de azi este o mare concurenţă, iar vacanţa este pentru oameni cea mai preţioasă perioadă a anului şi cheltuiesc bani, deci vor tot ce este mai bun". "E păcat, pentru că aveţi în România o ofertă gastronomică excelentă, hoteluri care, e drept, trebuie modernizate, dar sunt funcţionale", a conchis preşedintele Comisiei pentru Turism a Dunării "Die Donau".

Gerhard Skoff a participat ierila conferinţa de închidere a procesului de consultare publică cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunării, organizată la Constanţa şi Tulcea, manifestare care a reunit o serie de oficiali români, ai Comisiei Europene şi ai ţărilor pentru care aceste proiecte reprezintă o miză importantă. Evenimentul a fost organizat de Comisia Europeană, Ministerul de Externe şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii