Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa şi aeroportul Mihail Kogălniceanu vor fi utilizate pentru transportul militar către Irak. Senatul, informat despre decizia CSAT

ro

07 Sep, 2011 17:26 895 Marime text

 Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a informat miercuri plenul cu privire la decizia CSAT de a aproba solicitările SUA de a folosi aeroportul Kogălniceanu şi portul Constanţa pentru tranzitul trupelor americane către şi dinspre Irak şi Afganistan. Astfel, Aeroportul Kogălniceanu şi Portul Constanţa devin două infrastructuri strategice şi pentru SUA.

Geoană a anunţat că, în acest moment, procedurile parlamentare în privinţa deciziei CSAT au fost îndeplinite, după ce şi Camera Deputaţilor a fost informată de preşedintele Traian Băsescu.CSAT a aprobat utilizarea aeroportului Kogălniceanu şi a portului Constanţa pentru tranzitul către şi dinspre Irak şi Afganistan, a anunţat preşedintele Traian Băsescu în luna mai. "În felul acesta, Kogălniceanu şi portul Constanţa devin două infrastructuri strategice şi pentru SUA, nu numai pentru România", a spus acesta, precizând că procesul se va derula în primele 2 luni "în vederea autorizării", apoi va funcţiona autorizat, fără supraveghere SUA. Băsescu a mai anunţat că, temporar, aeroportul Kogălniceanu va mai fi utilizat şi pentru staţionarea a patru avioane cisternă ale SUA şi a patru avioane de transport C-17, având în vedere că una din bazele din Marea Mediterană este într-un proces de modernizare. "Acestea sunt doar temporar, problematica legată de tranzit este una pe termen lung", a explicat şeful statului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii