Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 40.000 de angajati vor deveni someri luna aceasta

ro

04 Mar, 2010 23:07 1153 Marime text

Aproape 44.000 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, numai în această lună. Măsura va fi luată după ce sute de firme au trimis notificări către inspectoratele teritoriale de muncă din ţară.

Peste 1.600 de firme au făcut actele pentru a-şi trimite angajaţii în şomaj tehnic numai în luna februarie. Aproape 200 sunt din Capitală. De la aceste firme vor pleca în şomaj tehnic aproape 3.700 de angajaţi. În Prahova, 128 de societăţi au recurs la această măsură. Vor fi afectaţi peste patru mii de oameni. La Cluj măsura se aplică pentru 86 de societăţi, respectiv 2.288 de salariaţi. De cealaltă parte, cele mai puţine solicitări au venit din partea angajatorilor din Mehedinţi, Tulcea şi Teleorman.

Potrivit legislaţiei, pe perioada şomajului tehnic, angajaţilor li se asigură 75 la sută din salariu, iar firmele nu mai plătesc contribuţiile la asigurările sociale.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • daniel 05 Mar, 2010 09:55 As da bucuros si, poate fi o actiune nationala, jumatate din salariu pentru 1-3 luni statului.Se cheama solidaritate. Se cere comasarea scolilor ? Dar de ce nu si comasarea bisericilor? Cred ca sunt la fel de multe. Dar someri din randul preotilor de ce nu avem.Ei nu traverseaza aceeasi criza? Si daca nu ma insel sunt cel putin 70% bugetari. Si ca o cireasa pe tort : de ce mai sunt platiti revolutionarii ? Nu le-a ajuns 20 ani? Primesc mai multi bani decat veteranii de razboi si, scuze, acestia intr-adevar au luptat. Bani grei , subiecte TABU, care au contribuit la secatuirea TARII noastre. Vorbiti fratilor ca sunteti o putere in stat