Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:29 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Muncii. Situația actualizată a contractelor individuale de muncă suspendate/încetate

ro

25 May, 2020 21:49 764 Marime text
  • Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii.
  • Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.
 

Data

25.05.2020

Contracte individuale de muncă suspendate

600.352


Principalele categorii

·         Industria prelucrătoare:

162.868

·         Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor:

96.627

·         Hoteluri și restaurante:


100.002

Contracte individuale de muncă încetate

410.649

Principalele categorii:

·         Comerț cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor:

72.833

·         Industria prelucrătoare:

72.717

·         Construcții:60.908

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  Ministerul Muncii și Protecției Sociale face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, respectiv Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

 Sursa foto: Facebook/ Violeta Alexandru

Ti-a placut articolul?

Comentarii