Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz a participat la videoconferinţa cu premierul

ro

20 Feb, 2011 21:53 849 Marime text

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a participat astăzi la videoconferinţa premierului Emil Boc, cu Instituţiile prefectului, în cadrul căreia au fost examinate măsurile necesare pentru combaterea proliferării substanţelor/ produselor noi cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate, precum şi de prevenire a consumului acestora.

"Guvernul a declanşat o amplă ofensivă împotriva comercializării etnobotanicelor şi a dispus ca la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale să se organizeze echipe mixte de control, coordonate de prefect, ce vor efectua controale în locurile şi mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă astfel de substanţe, în conformitate cu Ordinul şi Normele Metodologice publicate în Monitorul oficial al României Nr. 123/17.II.2011. La nivelul judeţului Constanţa, aceste echipe activează încă de la începutul lunii decembrie 2010, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 730 000 de lei, activitatea acestora urmând să continue pe aceleaşi coordonate. În plus, ne propunem ca judeţul Constanţa să fie primul judeţ din ţară în care toate autorităţile locale vor adopta hotărâri de închidere a magazinelor de vise, urmând să ne concentrăm eforturile pe activitatea de prevenire a consumului de etnobotanice" a precizat prefectul judeţului.

Din dispoziţia prefectului, la Constanţa, echipele formate din angajaţi ai structurilor teritoriale subordonate Ministerului Sănătăţii, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, nominalizate prin Ordinul comun, vor participa şi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" şi ai Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii