Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă şansă pentru elevii care au picat BAC-ul. Vezi calendarul sesiunii de toamnă a examenelor

ro

05 Jul, 2011 17:01 720 Marime text

Elevii care au picat Bacalaureatul în iulie au posibilitatea de a trece examenul de maturitate în toamnă. Este obligatoriu să susţină examenul la probele la care nu a luat notă de trecere, dar poate susţine examen şi la probele la care nu este mulţumit de notă.

"Dacă a picat din cauza notelor prea mici, pe lângă examenul la proba picată în vară, elevul poate să îşi echivaleze oricare dintre cele trei probe doreşte sau poate să dea examen din nou", a explicat pentru realitatea.net inspectorul şcolar Bucureşti, Cristian Alexandrescu.

Cei care au fost prinşi copiind la bacul din iulie au voie să repete examenul abia în sesiunea din septembrie 2012.

În perioada 11-15 iulie vor avea loc înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august-2 septembrie. Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna vor susţine, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

Prima probă a examenuluia celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, se desfăşoară în perioada 22-23 august, fiind urmată proba orală la limba maternă în intervalul 22-24 august. Între 23 şi 24 august va fi susţinută proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională, urmând ca proba de evaluare a competenţelor digitale să aibă loc în perioada 25 -26 august.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română va avea loc la 29 august, urmând ca celelalte trei, să se desfăşoare în intervalul 30 august-2 septembrie.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii