Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă linie de containere HELO 1 a ajuns la Constanţa

ro

23 Aug, 2010 17:00 1002 Marime text

În cadrul evenimentului „Ziua Portului Constanţa" de la Krems din data de 15 aprilie 2010 s-a prezentat o nouă linie de containere pe ruta Budapesta-Constanţa-Budapesta, linie stabilită de firma Helogistics. Acest lucru a făcut posibilă crearea primului serviciu regular care va opera săptămânal pe linia porturilor din Budapesta, Belgrad şi Constanţa. Noul serviciu oferă posibilitatea constantă şi stabilă a transportului de containere pe Dunăre.

Linia de containere HELO 1 a devenit oficial deschisă, lansarea având loc pe data de 13 august 2010 în Budapesta şi astfel s-a făcut posibilă aducerea primei barje de containere SL 139.

Barja a plecat din Budapesta la data lansării, având la bord trei piese agabaritice de dimensiuni 7m x 7m. Următoarea oprire a avut loc în Belgrad în data de 17 august, unde a mai completat cu zece containere goale (două de 20 picioare şi opt de 40 picioare), iar cu această încărcătură a ajuns la Constanţa sâmbăta aceasta.

Ieri, barja cu împingătorul „Krems" a intrat pe Canalul Dunăre-Marea Neagră pe sensul Cernavodă-Agigea-Portul Constanţa, de unde va pleca spre amonte pe 25august şi speră să aibă la bord containere sau eventual şi piese agabaritice.

Această primă plecare din Constanţa va marca începutul serviciului de linie în ambele direcţii (Budapesta-Constanţa-Budapesta), iar din acest punct, pe această linie, vor trece săptămânal barje de containere ce vor opri în porturile mai sus menţionate, oferind o capacitate de 144 TEU (Twenty-foot equivalent unit - echivalent unităţi de container).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii