Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Stavrositu USL sau Unde Sunt Liberalii???

ro

06 Feb, 2011 20:27 925 Marime text

Într-o postare pe blogul personal, Maria Stavrositu vorbeşte despre soarta liberarilor în urma alianţei cu PSD.

Liberalii au dispărut. Săgeata lor s-a pierdut în lanul cu trandafiri, printre spini. Se mai vede vârful. Crin Antonescu. Cât s-o mai vedea...

Clasa politică s-a polarizat. Dreapta și stânga. PDL și restul - o adunătură nefirească de stânga (PSD), dreapta (PNL) și conservatori (PC). Dacă ne uităm la doctrine, alăturarea este nu numai nefirească, ci antagonică. Pe oricare două le-am lua. Ca-n matematică. Combinări de trei luate câte două. Cineva are de pierdut clar în urma acestei alăturări și aceia sunt liberalii. Conservatorii sunt ca niște lipitori. Vor găsi alt trup căruia să-i sugă sângele. PNL însă va dipărea ca doctrină, ca entitate, ca identitate....

La Constanța era de așteptat să se oficializeze această uniune. Ea exista de fapt, dar nu era parafată. Gheorghe Dragomir pășea atât de grijuliu, atât de atent ca să nu strivească nici măcar un bob de mazăre. Mergea în vârful picioarelor. Acum poate călca mai apăsat. Are PSD-ul în spate. Sau mai bine zis în față.

Ar mai fi multe de spus, dar n-are rost. Ei vor da socoteală electoratului lor, care sigur nu se va aduna, sumă din... cum cred ei. Va scădea.

PDL are însă responsabilitatea față de propriul electorat. Are o șansă acum. Să fie o alternativă la această alianță împotriva naturii (poate ar trebui să spun nepotrivită?). Urmează alegerile interne. PDL Constanța n-a fost foarte vocal împotriva lui Mazăre, ba chiar a fost acuzat în nenumărate rânduri că-i face jocul. E timpul să scăpăm de această etichetă, să arătăm că există proiecte mai bune decât cele ale lui Mazăre. Asta înseamnă că trebuie să privim atent în jurul nostru, să identificăm oamenii care pot face asta, care au curaj, care nu stau cu capul plecat ca ghioceii, să-i spijinim și alegem. Eu personal cred că se poate. Va fructifica însă PDL Constanța șansa aceasta?

Sursa: mariastavrositu.wordpress.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii