Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Stavrositu despre BPL-ul de aseara „Este o intalnire cu o parte a familiei Banias si a asociatilor, una informala" (galerie foto)

ro

04 Jun, 2010 01:42 1635 Marime text
s7009613_cap.jpg„BPL-ul convocat este statutar. Colegii vor să discute despre calendarul alegerilor. Sunt mai mult de jumătate plus unu dintre membrii BPL prezenţi", a declarat Mircea Banias după apariţia inopinată a Mariei Stavrositu, de aseară, la sediul organizaţiei judeţene

O parte a membrilor Biroului Politic Local al PDL au vrut ieri să aibă un dialog cu cei care au convocat Consiliul Local de Coordonare la sediul organizaţiei locale însă fără succes.

Grupul format din Emil Banias, Ioan Bălan, Daniel Learciu, Maria Buhaiev şi alte feţe necunoscute s-au adunat ieri la sediul organizaţiei locale fără ca să-şi anunţe în prealabil prezenţa şi intenţia de a purta un dialog cu conducerea de la municipiu. După ce au găsit sediul organizaţiei locale închis, grupul de dialog s-au îndreptat către organizaţia judeţeană pentru a-şi ţine şedinţa, aşteptaţi fiind la sediu de liderul Mircea Banias. Nu mare le-a fost mirarea când la câteva minute, la sediul PDL de la gară a venit şi Maria Stavrositu care a venit să afle motivul adunării dar şi să-şi informeze colegii din BPL despre alegerile de sâmbătă. „Vă asigur că alegerile se vor ţine, am discutat cu Elena Udrea şi totul este în regulă", a menţionat Stavrositu.

Deputatul a mai adăugat că nu a fost anunţată de întrunirea de astăzi şi că aceasta este nestatutară. „Ca să aibă un BPL statutar ar fi trebuit ca să aibă un convocator semnat care se înregistrează la sediul organizaţiei locale iar secretarul general convoacă membrii la şedinţă, cu o zi înainte ca aceasta să aibă loc. Convocatorul este semnat astăzi (n.r. ieri) deci întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc mâine (n.r. azi). Văd că semnăturile sunt de astăzi (n.r. ieri). Eu ştiu că un BPL-ul trebuie convocat de preşedintele organizaţiei sau de o treime din membrii de birou. Eu nu am fost convocată. Este o întâlnire cu o parte a familiei Banias şi a asociaţilor, una informală", a declarat revoltată Stavrositu după ieşirea din sala de şedinţe la care fuseseră chemaţi o parte din membrii BPL. Cât despre o eventuală scindare a BPL-ului, Stavrositu a declarat că nu se pune această problemă.

„Se încearcă forţarea datei alegerilor"

În replică la declaraţiile sale, liderul organizaţiei judeţene aflat „întâmplător" la sediul PDL, a menţionat că nu se aştepta ca un asemenea scandal să mai aibă loc în partidul pe care îl conduce. „Se încearcă o chestiune nedemocratică şi nestatutară, vor să forţeze data alegerilor la municipiu în baza unui convocator pe care preşedintele de la municipiu l-a făcut de capul lui. Florian Constantin nu a mai făcut BPL-uri de luni de zile. S-a modificat data alegerilor, iniţial acestea trebuiau să aibă loc pe 12 iunie".

„Florian Constantin a provocat acest scandal"

Cât despre întâlnirea de ieri, Banias a adăugat că „BPL-ul convocat este statutar": „Colegii vor să discute despre calendarul alegerilor. Sunt mai mult de jumătate plus unu dintre membrii BPL prezenţi. Eu am fost invitat să-i informez în legătură cu ce s-a discut la colegiul director de duminică".

Preşedintele PDL a mai adăugat şi faptul că singurul vinovat în această problemă este Florian Constantin care ar fi provocat acest scandal. „Pe domnul Manole nu l-a anunţat nimeni că au loc alegeri sâmbătă, poate doamna Stavrositu vrea să candideze singură. Prin acest scandal se încearcă deturnarea atenţiei de la problemele reale", a conchis Banias.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sfantul Duh 04 Jun, 2010 07:18 Acest banias minte cu nerusinare.Sedintele de BPL sau tinut saptamanal iar la sedinta la care sa hotarat ca 5 iunie sa fie data alegerilor la municipiu a fost de fata si Manole si Banias si fratele lui Banias,Emil,si Balan,directorul de la APC si partenerul de afaceri cu statul al lui Banias,si toti ceilalti asociati din firmele lui Banias.Nu inteleg de ce se teme atat de alegeri ca oricum trebuiesc facute.Stie ca pierde?