Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jean Constantin, omagiat de pescari

ro

04 Jun, 2010 22:01 1487 Marime text

coroana_lui_jean_constantin_b9a3fe7880.jpgPescarii din portul Tomis Constanţa l-au omagiat astăzi pe marele actor de comedie Jean Constantin, „exact aşa cum şi-ar fi dorit". S-au dus în largul mării cu bărcile şi au aruncat în valuri un colac de salvare în care au pus o coroană de flori şi o lumânare aprinsă.

„Dumnezeu să-l ierte", au spus lăcrimând pescarii constănţeni după ce şi-au scos şepcile, le-au dus la inimă şi s-au închinat cu pioşenie. Comemorarea unui pescar prin aruncare în mare a unei coroane de flori este un obicei pe care, „marele pescar" şi l-a dorit. După ce s-au întors de pe mare, pescarii s-au adunat la sediul asociaţiei şi au făcut pomană pentru şeful şi prietenul lor. O masă cu mâncare din peşte „la tablă", aşa cum îi plăcea lui Jean Constantin.

Au citit o poezie în memoria maestrului și au depănat amintiri. Pescarii au dezvăluit că în urmă cu două săptămâni Jean Constantin a mărturisit că a fost la notar unde și-a făcut testamentul lăsând tot ce avea pe numele soției sale, Nina.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii