Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacuri teroriste în Iran! Peste 70 de persoane ucise la o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forţei Al-Quds

ro

03 Jan, 2024 15:59 715 Marime text
Foto: Google MapsDouă explozii provocate de "atacuri teroriste" au ucis peste 70 de persoane şi rănit alte zeci în apropierea unui cimitir din Iran, unde avea loc o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forţei Al-Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluţionare ale Iranului în 2020, generalul Qassem Soleimani, într-un atac cu dronă al Statelor Unite, a relatat miercuri presa de stat iraniană, citată de Reuters, informează Agerpres.ro

Televiziunea de stat iraniană a raportat o primă şi apoi o a doua explozie în timpul ceremoniei ţinute în cimitirul din oraşul Kerman (sud-est), unde este înmormântat Soleimani.

Nournews, agenţie semi-oficială, a relatat mai devreme că "mai multe recipiente cu gaz au explodat pe drumul ce duce la cimitir".

Televiziunea de stat a arătat echipe de salvare ale Semilunii Roşii evacuând răniţii de la ceremonie, la care sute de iranieni se adunaseră pentru a comemora moartea lui Soleimani. Potrivit unor agenţii de presă iraniene, cel puţin 50 de persoane au fost rănite.

"Incidentul este un atac terorist", a afirmat televiziunea de stat, citându-l pe Rahman Jalali, adjunct al guvernatorului provinciei Kerman, în sudul Iranului, adaugă France Presse.


"Echipele noastre de răspuns rapid evacuează răniţii (...). Dar există valuri de mulţimi care blochează drumurile", a declarat Reza Fallah, şeful Semilunii Roşii în provincia Kerman, la televiziunea de stat.

Agerpres.ro 

Citește și: 

Liderul opoziţiei sud-coreene, atacat marţi cu cuţitul, se află tot la terapie intensivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii