Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harta oraşelor în care preţul apartamentelor s-a prăbuşit Constanţa e pe harta

ro

10 Feb, 2011 16:00 996 Marime text

harta-locuintelor.jpgNoi sau vechi, locuinţele din România valorează tot mai puţin de la o lună la alta. Preţurile apartamentelor vor scădea şi în prima jumătate a lui 2011, spun specialiştii. Potrivit gandul.info, apartamentele noi nu au cumpărători.

Un segment aparte al pieţei rezidenţiale autohtone este reprezentant de apartamentele noi. "Numărul anual de spaţii locative noi la nivel naţional este de aproximativ 40.000 de unităţi, dintre care în 2010 au fost tranzacţionate doar 10-12.000 de unităţi, care raportate la un număr dde tranzacţii de câteva sute de mii, conduce la un procent foarte redus de tranzacţii cu imobile noi", se arată în studiul Darian.
Vânzările slabe de locuinţe noi i-au determinat pe dezvoltatorii din oraşe mari precum Cluj-Napoca sau Constanţa să vină cu preţuri pe metru pătrat inferioare celor ale locuinţelor vechi. Astfel, acelaşi apartament de două camere, de 50 de metri pătraţi, însă construit în ultimii ani este mai ieftin faţă de unul similar, dar vechi, cu circa 900 de euro în cel mai mare oraş al Transilvaniei. Acestea sunt însă excepţii de la regula care spune că imobilele noi se vând mai scump decât cele vechi. În Capitală se observă cea mai mare discrepanţă de preţ între un metru pătrat nou şi unul vechi, de 20,2%, valoarea unui apartament nou cu două camere, fiind în medie, de 64.450 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii