Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul, pe urmele evazionistilor

ro

16 May, 2010 21:48 899 Marime text

Guvernul a alocat ieri o şedinţă întreagă pentru combaterea evaziunii fiscale. Premierul Emil Boc a cerut ca până miercuri să fie pregătit un pachet legislativ cuprinzând măsuri suplimentare pentru combaterea evaziunii fiscale, astfel încât în şedinţa de guvern săptămânală acest pachet să fie discutat în primă lectură.

De asemenea, şeful Executivului a cerut să fie luate măsuri ferme pentru combaterea acestui fenomen şi să fie schimbate, „fără somaţie", persoanele din structurile implicate în aceste acţiuni dacă nu aplică măsurile convenite.

„Cine nu aplică programul Guvernului pleacă. Putem să avem toată voinţa politică din lume, la Bucureşti şi la masa Guvernului, de a diminua evaziunea fiscală dacă dincolo de această sală sau dincolo de ministerele pe care le conduceţi, sau de autorităţile pe care le reprezentaţi nu se întâmplă nimic în teren."

Primul-ministru a subliniat importanţa diminuării evaziunii fiscale mai ales în contextul în care Guvernul trebuie să ia măsuri drastice de austeritate.

„Nu poţi să le ceri oamenilor reduceri de salarii şi pensii şi, în acelaşi timp, să accepţi, în continuare, evaziunea fiscală. Evazioniştii nu plătesc pensii, statul plăteşte şi trebuie să plătească pensii. Iar dacă autorităţile statului nu-şi fac datoria, înseamnă că statul, în esenţă, este pus în pericol", a subliniat Emil Boc.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii