Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Becali vrea ridicarea interdictiilor

ro

20 Oct, 2009 15:26 1347 Marime text

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) vor lua în discuţie marţi cererea lui Gigi Becali de ridicare a controlului judiciar instituit de Tribunalul Bucureşti prin decizia de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu măsura eliberării provizorii sub control judiciar.

Finanţatorul Clubului de fotbal Steaua Bucureşti, George Becali, declara, pe 21 aprilie, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, că nu-l deranjează niciuna dintre măsurile restrictive dispuse de judecători.

'Nu mă deranjează nicio măsură restrictivă. Eu am cerut ceva şi instanţa mi-a dat mult mai mult. Eu am spus că vreau în curtea mea, cu nevasta şi copiii mei. §i instanţa mi-a dat totul. Adică nu ai voie să iei legătura cu infractorul, nu ai voie să influenţezi martorii - este unul sub acoperire şi habar n-am cine e - şi nu ai voie să părăseşti Ilfovul şi Bucureştiul. Numai că situaţia este deranjantă, ca suflet, ca principiu, pentru că hoţii nu au nicio restricţie, ei se plimbă prin toată ţara' - afirma Becali.

El a mai spus că libertatea i-a fost dată de Dumnezeu iar faptul că cineva i-a 'luat-o abuziv este altceva', declarând, în acelaşi timp, că nu îi 'este foarte comod' să se prezinte de două ori pe săptămână la IJP Ilfov.

Prin hotărârea Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală din data de 17 aprilie s-a dispus înlocuirea măsurii de arestare preventivă a lui George Becali cu măsura eliberării provizorii sub control judiciar.

Potrivit IPJ Ilfov, cu această ocazie s-au stabilit modul de comunicare şi obligaţiile care-i revin finanţatorului echipei Steaua iar, în funcţie de durata măsurii, se va urmări respectarea programului stabilit iniţial şi se vor desfăşura activităţi de verificare a omului de afaceri.
În cazul în care se constată încălcarea cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor, poliţistul care are sarcina de a-l supraveghea de George Becali va sesiza instanţa competentă şi va propune revocarea măsurii de eliberare provizorie sub control judiciar, precizează IPJ Ilfov.

Tribunalul Bucureşti i-a impus lui Becali mai multe interdicţii: să nu părăsească localitatea de domiciliu - măsură revocată ulterior - să nu ia legătura într-un fel sau altul cu celelalte părţi din dosar, să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori va fi convocat.
Astfel, George Becali trebuie să se prezinte în zilele de marţi şi vineri la sediul IPJ Ilfov, la Serviciul de Investigaţii Criminale.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au emis pe 2 aprilie mandat de arestare pe numele lui George Becali pentru o perioadă de 29 de zile. Alături de el au mai fost arestaţi preventiv Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Marius Geavela, administratorul barului din Pipera, a primit interdicţie de a părăsi localitatea. Becali este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cornelia restel 29 Oct, 2009 01:21 Nu sint o sustinatoare a Dl.Becali.Insa ma intreb si eu ca un om cu mintea-ntreaga:"Oare ce interese sint urmarite prin aceasta arestare.Si cit cred acesti asa-ziji magistrati ca sint romanii de prosti?Cine este in spatele acestor interese ,Basecu cu tirla lui de hoti si sublima idiota de fiica ,care nu fac de ani de zile decit sa dezbina si sa-si urmareasca interesele.