Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost prefect al Constantei, rechemat din functia de ambasador

ro

05 Jun, 2010 13:03 3291 Marime text

marian_parjol.jpgÎncepând de ieri, în termen de 90 de zile, Marian Pârjol, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Nigeria este rechemat în ţară. Documentul care dă vestea spune că Pârjol îşi va încheia misiunea în cel mult 90 de zile numărate de la data de 4 iunie.

Fostul ţărănist Marian Pârjol, s-a născut la 13 august 1956, la Craiova, este de profesie inginer, absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi al Academiei Diplomatice. În perioada 1996-1999, Pârjol a fost prefect al judeţului Constanţa din partea Convenţiei Democratice, iar apoi, până în 2000, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Funcţiei Publice. Din 2002 şi până în 2006, el a ocupat funcţia de consul general adjunct în cadrul Consulatului României la New York, iar din februarie 2007 ambasador al României în Nigeria.

Presa a scris la vremea numirii sale ca şef al misiunii diplomatice a României în Nigeria că nu a reuşit sa obţină mai mult de nota 4 la lucrarea scrisă a examenului de intrare în diplomaţie, nici măcar după contestaţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pseudonim de teama PDL 12 Jul, 2010 15:17 Ghiciti oameni buni care a fost cea mai mare realizare a lui Parjoala - chiftea in Nigeria? A vandut o duba Toyota Condor (donata ambasadei de o firma romaneasca) si a bagat banii in buzunar!!! Probabil ca a folosit suma incasata sa-si cumpere numirea la New York, acolo unde e studenta (sau era) fata lui, Smaranda. Si tot in Nigeria s-a cuplat cu secretara ambasadei, ca era acolo fara nevasta Gabriela-Anuta.