Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, ES Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

ro

27 Mar, 2024 14:46 692 Marime text

Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit marți, 26 martie 2023, cu Excelența Sa, domnul Nicolas Warnery, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în România.

Excelența Sa a fost însoțit de Michael Koriche, Atașat de cooperare culturală al Ambasadei Franței la București, Romeo Stavăr-Vergea, Consul Onorific al Franței la Constanța, și Marinela Mitrenga, președintele Alianței Franceze Constanța, transmite un comunicat de presă din partea reprezentanților UOC. 

De asemenea, la întrevedere au participat conf. univ. dr. Alexandru Bobe, prorector pentru digitalizare, studenți și alumni al UOC, alături de prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul Institutului Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul UOC, coordonatorul programului de limba franceză din Facultatea de Litere.

„Discuţiile au vizat potențialul ridicat al parteneriatelor universitare româno-franceze și importanța pe care o are cunoașterea limbii franceze de către studenții noștri, care realizează specializări și stagii de practică în instituții din Franța. Totodată, au fost conturate noi oportunități de care să poată beneficia, în cadrul universității, tinerii care își doresc să studieze în limba franceză, în diferite domenii, precum: filologia franceză, medicina, matematica și informatica, dreptul”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.


Întrevederea a fost urmată de o întâlnire a delegației franceze cu studenți de la secția de Franceză a Facultății de Litere din UOC, ocazie cu care Excelența sa, domnul Nicolas Warnery, le-a prezentat acestora avantajele mobilităților academice în țările francofone dar și importanța Franței ca pilon cultural francofon în lumea contemporană.

Potrivit sursei citate, discuțiile s-au axat, de asemenea, pe importanța carierei didactice și pe modul în care valorizarea acesteia modifică nevoile de pregătire ale generațiilor actuale de studenți.


foto: UOC 


Citește și:

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii