Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Film regizat de Mihaela Radulescu, prezentat la Festivalul DaKINO

ro

29 Nov, 2009 14:06 1003 Marime text

Filmul 'Ostrovul meu', produs şi regizat de Mihaela Rădulescu, cu Dani Oţil în postura de povestitor şi actor, va fi prezentat în premieră, duminică, la Cinema Scala din Capitală, în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului DaKINO, anunţă AGERPRES.
'Ostrovul meu' este un film documentar-artistic realizat în cadrul unui proiect european de protejare a ostroavelor.

Filmul spune povestea tristă şi îngrijorătoare a ostroavelor Dunării, aflate în pericol de a dispărea odată cu speciile de plante, păsări şi animale care se găsesc aici. Filmul a fost comandat de cea mai mare organizaţie ecologică de pe planetă, WWF. 'Ostrovul meu' este al şaselea film documentar al Mihaelei Rădulescu, după cele realizate în Irak, Afganistan, Tanzania şi în România pentru drepturile refugiaţilor, dar şi în Delta Dunării.

AGERPRES notează că cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, care se încheie duminică, a fost dedicată filmelor cu temă ecologică şi prezentată sub genericul 'If you like movies, stay green'. Selecţia din acest şi-a propus să aducă în atenţia cinefilului român problemele acute ale mediului, să încurajeze pro-acţiunea, atât a lumii artistice, cât şi a oamenilor obişnuiţi, să devină prima manifestare eco. Un scop secundar al acestei iniţiative, declarat de Fundaţia DaKINO, a fost să încurajeze alte manifestări ale activismului din această zonă, având ca parteneri, în cadrul festivalului, organizaţii care activează în domeniu, precum Greenpeace sau Mai Mult Verde.

DaKINO a păstrat şi în acest an cele două secţiuni competitive - documentar şi scurtmetraj ficţiune, de data aceasta pe teme ecologice.
O altă noutate a constat în faptul că, în acest an, la secţiunea de film documentar se va acorda un premiu al publicului spectator. La categoria Competiţie Scurtmetraj, se vor acorda două premii: Trofeul DaKINO şi Premiul special al juriului, care, în acest an, va fi format din Alexandra Olivotto, John Ashton, Irina Săulescu, Ioana Beţianu şi Ovidiu Gyarmath.

'Addicted to plastic', 'The Cove', 'Food, Inc' sau 'Age of stupid' sunt cele patru filme aflate în competiţia dedicată documentarelor. 'Looking for Eric', în regia lui Ken Loach, este filmul care a deschis DaKINO 2009, vineri seară, la cinema Scala din Capitală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii