Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expozitia de fotografie "Baroc de Dobrogea 2008-2010"

ro

29 Jun, 2010 12:18 1160 Marime text

Şcoala de Poetică Fotografică "Francisc Mraz" din Bucureşti de sub egida Fundaţiei Culturale "Societatea de concerte" din Bistriţa, vernisează expoziţia "Baroc de Dobrogea - 2008-2010" a cursanţilor şcolii din ultimele trei generaţii.

Cei 65 de fotografi propun o incursiune în ţinutul Dobrogei cu o preocupare aparte pentru sudul Dobrogei. Expoziţia conţine 165 de piese, împlinite cu un soi de maiestuozitate plină de smerenie, atât ca subiect, ca tratare a subiectului, cât şi a utilizării unui complex instrumentar de poetică fotografică.

Majoritatea subiectelor sunt rurale, ceea ce face să ne simţim foarte acasă în spaţiul Muzeului Satului, oferind o alternativă estetică prietenoasă documentarismului socio-vizual, specific lui Dimitrie Gusti.

Autorii au dorit să surprindă frumosul chiar în locuri în care majoritatea celorlalţi se blochează în urât. A rezultat o policromie - chiar şi în alb-negru - ce se apropie mai degrabă de barocul muzical decât de cel arhitectonic. Însemnul general al expoziţiei este cuplul de atribute delicat-viguros.

Evenimentul va avea loc pe mâine, ora 19.00, la Muzeul Costumului Popular din cadrul Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", din Palatul Parlamentului, Bucuresti.

Expoziția va fi deschisă până pe 15 august 2010. Program de vizitare: marţi-duminică între orele 9.00 şi 17.00.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii