Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisajul expoziției „Costumul popular din Argeș și Muscel” are loc la Muzeul de Artă Populară Constanța

ro

15 May, 2024 11:56 716 Marime text
Foto: Muzeul de Artă Populară Constanța

La Muzeul de Artă Populară Constanța este deschisă, în perioada 16 mai - 30 iunie, expoziția „Costumul popular din Argeș și Muscel”, organizată cu piese din patrimoniul Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești, județul Argeș.
 
Expoziția reunește piese vestimentare de sărbătoare specifice portului din Muscel, Argeș, din zona de șes a județului Argeș, de pe Valea Topologului, dar și piese specifice costumelor de bărbat și de femeie ungurenești din zona Corbi. O notă aparte este dată de portul popular de mire și de mireasă.
 
„La loc de cinste se află costumul popular femeiesc din Muscel, apreciat în mod deosebit de Regina Maria a României, care l-a adoptat ca ținută de ceremonie, exemplul său fiind preluat și de celelalte doamne de la Curtea Regală. Acesta se caracterizează prin opulența decorului, la realizarea căruia s-a folosit mătase și fir metalic argintiu sau auriu, din «aur»”, se arată în comunicatul de presă al Muzeului de Artă Populară Constanța.
 
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 16 mai, de la ora 16.00, la sediul Muzeului de Artă Populară Constanța.
 
Expoziția „Costumul popular din Argeș și Muscel” face parte dintr-un proiect cultural mai amplu, ce are la bază schimbul instituțional între muzeul constănțean și cel argeșean. În cadrul acestui proiect, Muzeul de Artă Populară Constanța a deschis pe 10 mai, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, expoziția temporară „Dobrogea - multiculturalitate etnică”.
 
Citește și:
Muzeul de Artă Populară Constanța organizează expoziția „Dobrogea - multiculturalitate etnică”, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii