Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurovision Junior, transmis pe TVR

ro

21 Nov, 2009 16:23 1944 Marime text

Concursul Eurovision Junior 2009, în care România concurează cu piesa „Ai puterea în mâna ta", va fi transmis în direct, astăzi, de la ora 21.15, la TVR 1 şi TVR Internaţional, informează reprezentanţii Televiziunii publice, citaţi de Agerpres.

În acest an, România este reprezentată la Eurovision Junior de Ioana Bianca Anuţă, de 15 ani, din Slatina. Ea va interpreta piesa 'Ai puterea în mâna ta', iar pe scena concursului, care se desfăşoară la Kiev, în Palatul Sporturilor, ea va evolua alături de cinci tinere dansatoare din Oradea: Ivana Farc, Alexandra Sabău, Andreea Mărgin, Cristina Pandrea şi Diana Păcurar. România va intra în concurs de pe poziţia a IV-a, după Suedia, Rusia, Armenia, fiind urmată de Serbia, Georgia, Olanda, Cipru, Malta, Ucraina, Belgia, Belarus şi Macedonia.

Spectacolul, de 120 de minute, se anunţă a fi unul grandios şi va fi prezentat de artista ucraineană Ani Lorak şi de Timur Miroshnichenko, un foarte popular prezentator de televiziune din ţara gazdă. Piesa câştigătoare va fi aleasă în baza voturilor primite de la telespectatori şi de la juriile de specialitate din fiecare ţară, ponderea fiind de: 50% televoting, 50% juriu. Telespectatorii nu-şi pot vota, însă, concurenţii din ţara lor.

Spre deosebire de concursul Eurovision dedicat adulţilor, regulamentul EBU prevede că, înainte de desfăşurarea concursului Eurovision Junior, să fie stabilită deja ţara care va organiza ediţia din anul următor, protejând astfel micii concurenţi de eventuale presiuni pentru a câştiga.

Astfel, Eurovision Junior 2010 va fi organizat de Belarus, în Minsk Arena, un complex ultramodern care va fi inaugurat în câteva săptămâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii