Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drepturile de autor si conventiile civile taxate unitar, inclusiv pentru carte de munca

ro

27 May, 2010 14:08 799 Marime text

Drepturile de autor, convenţiile civile şi reglementările privind persoanele fizice autorizate vor fi reglementate printr-o lege specială şi taxate în mod unitar prin contribuţii sociale, inclusiv în cazul persoanelor care au carte de muncă, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

"Drepturile de autor, PFA-urile şi convenţiile civile vor fi reglementate printr-o lege specială şi vor fi taxate toate într-un fel, anume cu 5% contribuţia pentru sănătate şi 5% contribuţia pentru pensii, inclusiv cei care au şi carte de muncă. Este vorba aici de o definire foarte clară a ceea ce înseamnă drept de autor", a spus, la finalul şedinţei de guvern, ministrul Muncii.

El a apreciat că dreptul de autor este utilizat în prezent ca un drept salarial mascat.

"Dreptul de autor a fost conceput ca, atunci când ai scris o carte, cel care o vinde să îţi dea şi ţie ceva. La film, la fel. În prezent, la noi acesta este un drept salarial mascat", a spus Şeitan.

Conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, cota de cheltuieli deductibile pentru venitul net obţinut din drepturi de proprietate intelectuală va fi redusă la jumătate, de la 40% la 20% din venitul brut, aceeaşi diminuare, de la 50% la 25% din venitul brut, urmând să fie operată şi pentru venituri din crearea unor lucrări de artă monumentală.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii