Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:09 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă Sistemul de impozitare nu va fi modificat în cursul acestui an (VIDEO)

ro

18 May, 2022 11:41 533 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, 18 mai, după ce a participat la Romanian Business Leaders Summit 2022, că Ministerul Finanţelor va prezenta, în termen de două săptămâni, o analiză privind optimizarea mediului fiscal.

El a precizat că în anul 2022 nu va fi modificat sistemul de impozitare.
 

„În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după-amiază, am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză, care ulterior va fi discutată şi dezbătută cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu reprezentanţii întregului mediu asociativ şi vom căuta ca prin măsurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare a mediului fiscal.

Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea.

Odată ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize şi se vor finaliza dezbaterile, vom anunţa şi măsurile. (...) Termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, după care urmează dezbaterea", a informat Nicolae Ciucă.


Prim-ministrul a afirmat că în acest an nu va fi schimbat sistemul de impozitare.
 

„Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare este ca noi să găsim acele soluţii prin care să realizăm această optimizare fiscală.

Nu putem să discutăm astăzi, aici, în cadrul în care am participat la o activitate împreună cu mediul de afaceri de taxe care să vină peste noapte şi să impacteze cât se poate de negativ asupra planurilor de business", a precizat acesta. 


Nicolae Ciucă a mai spus că Guvernul României va analiza și va lua măsuri, astfel încât persoanele vulnerabile să fie protejate în continuare.  video: Facebook/ Guvernul României 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii