Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cutremur resimţit în judeţul Constanţa

ro

04 Dec, 2012 01:07 3748 Marime text

În jurul orei 21.00, pe raza judeţului Constanţa a fost simţit un cutremur. Până la aceste momente, se pare că seismul s-a resimţit, potrivit martorilor, în Constanţa, Mangalia şi Negru Vodă.

Din câte se pare, nu există victime sau pagube materiale. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, dar şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa raportează că nu le-au fost solicitat ajutorul prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 după acest cutremur. După cutremur, localitatea Negru Vodă a fost lipsită de energie electrică preţ de câteva minute. Un cutremur asemănător a avut loc şi în urmă cu un an.

La data de 11 octombrie 2011, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, la ora 22.49, ora României, a fost înregistrat un cutremur cu o magnitudine de 4,1. Acesta s-a produs în Câmpia Română la graniţa cu Bulgaria, la o adâncime de 15 km, şi la o distanţă de numai 17 kilometri de Negru Vodă.

Potrivit datelor oficiale cutremurul din această seară a avut o magnitudine de 4.8. S-a înregistrat în Marea Neagră, la o adâncime de 2 kilometri. Cea mai apropiată localitatea de epicentru a fost Shabla (Bulgaria). Acesta se află la 100 de kilometri de Constanţa.

UPDATE:

Potrivit emsc-csem.org,  seismul s-a produs, la ora 20.58, la doi kilometri adâncime, având ca principale coordonate: 43.37 N; 28.65 E.

Epicentrul a fost localizat la 236 kilometri Sud Est de Bucureşti, 63 Est de Varna, 26 Est de Kavarna şi 22 Sud-est de Şabla.

UPDATE 1:

Cititorii ne-a scris că seismul a fost resimţit şi la Năvodari, Mihail Kogălniceanu, Bucureşti, Eforie Sud şi Tuzla.

UPDATE 2:

Primarul din Şabla, Rayna Bardareva, a declarat pentru Radio Darik, preluat de agenţia bulgară de presă Novinite, că localnicii au părăsit casele, fără a se crea panică.

Bardareva a mai spus că nu are date despre pagubele umane sau materiale create de seism. 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii