Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum voteaza consilierii PD-L ieftinirea locuintelor pentru tineri

ro

25 Nov, 2009 14:43 676 Marime text

În cursul acestei dimineţi am încercat să-i contactăm pe consilierii locali PD-L pentru a le cere părerea vizavi de proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de azi a şedinţei extraordinare care vizează modificarea protocoalelor de înţelegere încheiate cu antreprenorii şi a antecontractelor de vânzare-cumpărare încheiate cu beneficiarii ca urmare a reducerii preţurilor locuinţelor ieftine pentru tineri destinate cumpărării.

Cu doar patru ore înaintea şedinţei pe toţi cei cinci consilieri locali democrat-liberali, inclusiv şeful organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, Mircea Banias şi pe purtătorul de cuvânt al PD-L, Mihai Petre aproape nimeni nu ştia ce se votează azi.

Cu excepţia lui Cristian Tănase care avea idee ce prevede hotărârea, declarându-se pentru trecerea proiectului şi a lui Nicolae Şandru care era în şedinţă şi nu era disponibil, ceilalţi nu aveau cunoştinţe despre ceea ce presupune această ieftinire a locuinţelor ieftine pentru tineri. Dănuţ Moisoiu ne-a spus că nu a luat încă proiectul de hotărâre pentru că a fost plecat la Bucureşti iar Banias se afla la Parlament şi nu era în temă cu ceea ce se discută azi şi nici cum vor vota consilierii săi dar că se va interesa.

Ulterior, Banias ne-a contactat şi ne-a spus că cei doi colegi cu care a vorbit - Tănase şi Şandru - i-au comunicat doar că se schimbă preţul locuinţelor ieftine şi se schimbă un contractor şi imediat cum iau proiectele de hotărâre înaintea începerii şedinţei se vor consulta telefonic pentru a afla care este direcţia pe care trebuie să o adopte: dau vot pozitiv ori unul negativ.

Singurul care a avut de spus ceva argumentat a fost Cristian Tănase care s-a declarat pro ieftinirii locuinţelor, apreciind că actualul context politic nu are nimic de-a face cu ieftinirea care se votează azi. „Bineînţeles că voi vota, s-a lucrat mult la antecontracte, cinci modele de antecontracte au fost îmbunătăţite. Este bine că se modifică, cu atât mai mult cu cât preţurile locuinţelor au scăzut mult".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii