Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta lui Mazare inventeaza afacerea cetatean de onoare Moisoiu, Stroe, Stoica si Dobre, in primul esalon

ro

10 Jul, 2010 19:53 3284 Marime text

_maz.jpg Surpriză în convocatorul şedinţei de Consiliu Local de vineri, 16 iunie. Proiectele de hotărâre numerele 43, 44, 45, 46, pe care aleşii locali le vor supune votului fac referire la acordarea titlurilor de cetăţeni de onoare chiar unor aleşi locali şi judeţeni: Moisoiu Anastasiu Dănuţ Nicoşor, Stroe Felix, Storica Gheorghe şi Dobre Mircea. O chestiune mai veche, reluată acum. Proiectele de hotărâri aparţin primarului Radu Mazăre.

Ce spun consilierii locali propuşi pentru cetăţeni de onoare ai Constanţei

În şedinţa din această lună patru consilieri locali, Dănuţ Moisoiu, Gheorghe Stoica, Mircea Dobre şi Stroe Felix, sunt propuşi pentru a deveni cetăţeni de onoare. Se pare că discuţiile referitoare la acordarea acestor titluri se poartă de aproape două luni şi îi vizează pe cei care au mai mult de trei mandate de consilieri. 

Consilierul Gheorghe Stoica, unul dintre decanii din CLM, nu ştia că va primi acest titlu, chiar dacă ulterior, colegul său, Dănuţ Moisoiu, l-a dat de gol că acesta ştia demult de acest proiect de hotărâre: “Probabil pentru întreaga activitate pe care am desfăşurat-o în folosul comunităţii constănţene, mai ales că sunt unul dintre cei mai vechi consilieri locali. Când lucram în folosul bisericii am avut o activitate intensă pentru cetăţeni”, a susţinut Stoica, întrebat despre proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, privind acordarea de titluri de cetăţeni de onoare ai municipiului.
Acesta a mai susţinut că va renunţa public la toate beneficiile care recurg din acordarea acestui titlu: “Nu-mi trebuie nici un beneficiu, să ofere cui îi trebuie mie nu. O să iau doar diploma semnată de primar care va rămâne nepoţilor mei”, a mai adăugat Stoica.
În schimb, Dănuţ Moisoiu, chiar dacă e plecat din ţară, susţine că ştia despre acest proiect pentru că se discută despre el de aproximativ două luni, colegul său Stoica fiind cel care l-ar fi informat: “Mi s-a spus că toţi consilierii cu mai mult de trei mandate de consilieri locali vor fi propuşi pentru a primi acest titlu. Pentru mine este o bucurie, nu am niciun beneficiu de pe urma acestuia, este doar o mândrie”, a precizat Moisoiu.

Mai departe citiţi opinia gazetarilor de la ZIUA Veche despre acest subiect readus în actualitate pe ziua veche

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 11 Jul, 2010 09:55 Iată Coana`CRIZA *(cacofonie admisă)nu numai ia ci şi dă ... "Beneficii Desi fiecare localitate isi are propriile regulamente de acordare a titlului de Cetatean de onoare, drepturile de care beneficiaza cetatenii care se bucura de acest statut sunt cam aceleasi pretutindeni la nivel national. Astfel, cetatenii de onoare au dreptul de a circula gratuit cu toate mijloacele de transport in comun si au acces liber la toate spectacolele si manifestarile stiintifice, cultural-artistice si sportive de pe raza respectivei localitati. Consiliile locale care au punga mai larga le ofera si reducere de 50% la facturile de apa, canal si termoficare, le atribuie suprafete de teren in intravilan, cu scopul construirii unei locuinte, le acorda diverse facilitati fiscale ori gratuitate la atribuirea unui loc de inhumare in cimitirul din localitate."
  • Eva 10 Jul, 2010 18:23 Oamenii valorosi fac lucruri marete, care sa dainuie dupa ce ei nu vor mai fi....tu nu ai facut nimic in Constanta, doar te-ai imbracat intr-o uniforma de nazist ...!!!!