Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea Percheziții într-un dosar de înșelăciune, după ce o societate ar fi promis păgubitului livrarea unor cereale, în schimbul unei sume colosale

ro

17 May, 2024 13:49 448 Marime text
Sursa foto: IPJ Tulcea

La data de 16 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară în județul Vaslui, într-un dosar penal aflat în coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul total fiind de 170.000 de lei.

Conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea, din cercetări a reieșit că o societate comercială din Vaslui ar fi promis persoanei vătămate, o persoană din Tulcea, livrarea unor cereale (grâu), în schimbul a 170.000 de lei.

Drept garanție, societatea comercială ar fi emis un bilet la ordin pentru un cont bancar închis.

Totodată, în urma perchezițiilor efectuate la punctul de lucru al societății comerciale din județul Vaslui, au fost descoperite diferite cantități de erbicid, deținute în mod ilegal, a căror valoare este de 16.000 de lei.

Astfel, în cauză a fost extinsă urmărirea penală și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

De asemenea, în urma percheziției au fost descoperiți și ridicați 30.000 de lei și mai multe documente utile cauzei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea și cel al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a transmis sursa citată.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:
Constanța Bărbat trimis în judecată, pentru înșelăciune - ar fi promis păgubiților execuția lucrărilor de construcție asupra unor imobile, în numele unei societăți comerciale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii