Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru şi Brânză cer avizul BPN pentru calendarul alegerilor de sâmbătă Chiru - „N-am nici cea mai mică intenţie să permit ca lucrurile să degenereze”

ro

07 Mar, 2011 00:33 2138 Marime text

chiru_branza.jpgDemocrat-liberalii constănţeni s-au reunit în această seară într-o întâlnire amicală, la sediul organizaţiei judeţene. Deşi la întrunire au participat aproape două treimi din membrii forului de conducere al organizaţiei judeţene PDL Constanţa, iar în cadrul discuţiei s-au luat şi decizii, şeful interimar al PDL Constanţa, Mircea Banias, nu a fost de acord ca reuniunea să fie considerată o şedinţă oficială de Birou Permanent Judeţean.

 

La şedinţa amicală din această seară au fost prezenţi de altfel toţi cei trei candidaţi pentru şefia PDL Constanţa, care se vor confrunta într-o întrunire de alegeri chiar sâmbăta viitoare. Pentru că la această oră nu există un calendar de alegeri aprobat de BPJ, candidaţii Christian Gigi Chiru şi Paul Brânză i-au propus candidatului, totodată şef interimar, Mircea Banias, să aprobe un astfel de desfăşurător cu care să fie de acord toţi candidaţii. Pentru că Mircea Banias ar fi refuzat ca întrunirea din această seară să aibă caracter oficial, fiind doar de principiu de acord cu acest calendar, candidaţii Paul Brânză şi Gigi Chiru au considerat că cel mai potrivit ar fi ca acest calendar de alegeri să fie prezentat mâine, Biroului Permanent Naţional pentru avizare, astfel încât să fie înlăturate orice suspiciuni privind caracterul statutar al confruntării de alegeri de sâmbătă.

 

Banias a refuzat să-l avizeze prin BPJ

 

„Am încercat astăzi să ţinem o şedinţă de Birou Permanent Judeţean, chiar am şi ţinut-o, numai că preşedintele n-a vrut să-şi asume semnarea unei decizii privind calendarul de alegeri, deşi a participat la şedinţă şi a şi fost de acord cu propunerile noastre. În urma întâlnirii din această seară, am generat o propunere de decizie privind desfăşurarea alegerilor, semnată de 18 colegi prezenţi în această seară - numărul necesar de altfel pentru adoptarea unor decizii de către BPJ - iar mâine, împreună cu domnul Paul Brânză, vom prezenta această propunere, alături de calendarul alegerilor şi de convocator, Biroului Permanent Naţional. Sper să obţinem avizul Biroului Permanent Naţional pentru acest calendar cu care toţi candidaţii au fost de acord pentru a nu mai exista nicio suspiciune cu privire la caracterul statutar al alegerilor", ne-a declarat Gigi Chiru.

 

„Vrem să eliminăm riscul unor tensiuni"

 

Democrat-liberalul a adăugat că existenţa unui calendar cu care să fie de acord toţi candidaţii ar înlătura orice tensiuni ulterioare. „Nu ştiu de ce, de foarte multă vreme, nu mai avem şedinţe de BPJ. Deşi am primit asigurări din partea domnului Banias că acceptă şi că se va respecta acest calendar, vrem să eliminăm riscul producerii unor tensiuni, aşa cum ştim din experienţa anterioară că s-au mai produs. N-am nici cea mai mică intenţie să permit ca lucrurile să degenereze şi spun asta în calitatea mea de candidat, pentru că este în joc şi numele meu şi cariera mea politică, iar atât cât va ţine de mine, nu voi permite ca lucrurile să degenereze", a precizat Gigi Chiru.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pdl-ist ptr. gogu 07 Mar, 2011 18:04 Ai dreptate! Unul din lingai este Avatavu, crede-ma!Ptr. interesul lui l-a vindut si pe Chiru, dar org. are destula minte si va vota Gigi Chiru!
  • gogu 07 Mar, 2011 07:51 banias are linga el 2 profitori politici unsi cu toate alifiile care il invata numai de bine!!??!!...