Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călătoria cu trenul pe ruta Bucureşti-Constanţa se înjumătăţeşte

ro

22 May, 2011 15:45 1185 Marime text

zpu_4.jpgDurata călătoriei pe calea ferată pe relaţia Bucureşti-Constanţa va fi, în iunie, de 2 ore şi 50 de minute, urmând ca, din 15 iulie, după finalizarea lucrărilor pe mai multe secţiuni CF, aceasta să se reducă la 2 ore şi 30 de minute, au declarat reprezentanţii CFR SA.

Potrivit acestora, lucrărilela tronsonul de cale ferată Feteşti -Constanţa sunt executate în proporţie de 99%, iar termenul estimativ de finalizare a lucrărilor pe întregul tronson este decembrie 2011, "fără staţia Feteşti, unde vor continua lucrările de reabilitare, dar fără implicaţii în circulaţia trenurilor". "Nu există facturi restante la plată", spun reprezentanţii CFR SA.

Consultantul lucrărilor estecompania japoneză Pacific ConsultantsInternational (PCI).

Valoarea totală a lucrărilorde reabilitare a secţiunilorBucureşti Nord-Băneasa şi Feteşti-Constanţa se ridică la 516 milioaneeuro.

"Pentru lucrările de reabilitare a secţiunilor Bucureşti Nord - Băneasa şi Feteşti - Constanţa s-a alocat finanţare JBIC (actualmente JICA), împrumut rambursabil şi din partea Guvernului României, care a asigurat necesarul iniţial printr-un credit de 100 milioaneeuro (banca DEXIA - Austria), iar ulterior de labugetul de stat", au precizat reprezentanţii CFR SA.

Sursa:http://www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii