Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boc Salariul minim va fi 600 RON

ro

21 May, 2010 22:02 1009 Marime text

Premierul Emil Boc a reiterat, în urma întâlnirii cu reprezentanţii patronatelor, de astăzi, că în perioada de criză majorarea TVA-ului nu reprezintă o soluţie. Boc a declarat că guvernul optează în continuare pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel încât deficitul bugetar să fie păstrat la 6,8%. Premierul a precizat că sunt două cauze majore care au determinat alegerea acestei variante: existenţa unor derapaje în ceea ce priveşte politica salariilor şi a pensiilor, în 2007 şi 2008, şi criza economică internaţională."Tăriceanu şi Vosganian au oferit bugetarilor cadouri otrăvite care se întorc împotriva noastră", a declarat Boc.

"Trebuie să ajungem să plătim salariile şi pensiile din ceea ce producem, nu din împrumuturi. De aceea, spun că am ales răul cel mai mic", a declarat premierul. Boc a mai spus că majorarea TVA-ului ar fi însemnat compromiterea şanselor de relansare a activităţii economice bazate pe sectorul privat.

Potrivit premierului Emil Boc, va fi modificată legea achiziţiilor publice, va fi adoptată legea parteneriatului public-privat şi se va realiza impozitarea suplimentară începând cu cea de-a doua proprietate. Premierul a adăugat că se vor mări şi accizele la produsele de lux.

În plus, premierul a spus că nici un salariat nu va avea un salariu mai mic de 600 RON, iar alocaţiile pentru copii şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap nu vor fi reduse.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii