Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barbatii disparuti in pestera, salvați

ro

30 May, 2010 19:46 872 Marime text

Cele trei persoane care rămăseseră blocate în Peştera Huda lui Papară din Munţii Trascăului, în judeţul Alba, au fost salvate. Salvamontiştii au reuşit să ajungă la ei în ciuda condiţiilor extrem de dificile.

Oamenii au fost găsiți în Sala Minunilor, zonă aflată la o adâncime de aproape 500 de metri, a declarat prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba,Cornel Oprişa.

El a spus că cei trei bărbați, în vârstă de 23, 34 și 51de ani au fost scoşi la suprafaţă în siguranţă de către echipele de salvare și că nu vor fi spitalizați.

Cele trei persoane salvatesuntsunt un topograf, un student şi un profesor universitar de la Facultatea de Geografie din Târgu Mureş. Ei făceau, împreună cu alteşapte persoane,nişte măsurători pentru o cercetare de specialitate.

Însă asearăa început să plouă şi o viitură a inundat peştera, patru dintre eifiind surprinși în interior.Un tânăra reuşit să iasă după ce a fost blocat timp deaproape trei ore pe o porţiune de stâncă.

Peştera Huda lui Papară este peștera cucea mai lungime din Munţii Trascăului. Speologii spun că peştera este una extrem de periculoasădeoarece este denivelată. Tot aici se află şi cea mai mare colonie de lilieci din Europa.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii