Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi morți și zeci de persoane dispărute, în urma unei alunecări de teren din China

ro

22 Jan, 2024 12:33 622 Marime text
Sursa foto: Pixabay





 
  • O alunecare de teren care s-a produs luni în provincia chineză Yunnan a provocat moartea a două persoane, iar alte zeci au fost date dispărute. Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare în condiţii de zăpadă şi temperaturi negative, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Cel puţin 47 de persoane din 18 locuinţe sunt date dispărute, a relatat televiziunea de stat China Central Television (CCTV). Două dintre persoanele dispărute au fost găsite decedate luni dimineaţă.

Alunecarea de teren, care a afectat două sate din apropierea oraşului Zhaotong (sud-vest), s-a produs aproximativ la ora locală 5:51 (21:51 GMT), acoperind locuinţele aflate la baza unui deal cu pământ maroniu prăbuşit de pe versant, a relatat CCTV.

„Muntele tocmai s-a prăbuşit, zeci de persoane sunt îngropate'', a declarat pentru CCTV un bărbat pe nume Gu, care a fost martor al alunecării de teren. Gu a mai spus că patru dintre rudele sale sunt îngropate sub dărâmături.

„Erau acasă şi dormeau'', a mai spus el.


Pompierii se strecoară printre dărâmături încercând să găsească supravieţuitori. Nu se ştie care ar putea fi cauza alunecării de teren.

Autorităţile au trimis aproape 1.000 de salvatori la locul tragediei însoţiţi de circa 200 de vehicule de salvare, a mai relatat postul de televiziune chinez. Vicepremierul chinez Zhang Guoqing conduce un grup de lucru care coordonează salvatorii de la faţa locului.

Peste 500 de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Yunnan este una dintre provinciile sudice ale Chinei care se confruntă în prezent cu temperaturi foarte scăzute, potrivit Centrului naţional meteorologic.
 
 Citește și
Populația a scăzut în 2023 pentru al doilea an consecutiv
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii