Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bac 2011 toamna Perle savuroase si la aceasta sesiune - "O dinioara, doua diniori"

ro

31 Aug, 2011 12:06 932 Marime text

Perlele care de care mai haioase au devenit deja o traditie a bacalaureaului, iar sesiunea din toamna a examenului nu poate face nota discordanta.

Examenul de bacalaureat la proba scrisa de Limba si Literatura Romana a devenit o sursa inepuizabila de perle savuroase. Profesorii au corectat socati de ce au gasit in lucrarile de examen, relateaza Antena 3.

Un elev a inventat un nou cuvant - "dinioara". Ba l-a si declinat: "o dinioara, doua diniori".

Proba de foc pentru candidati a fost sa descrie conflictul dintr-o opera.

"Carciumarul Ghita crestea niste porci si Samadaul inalt, rau si cu ochii verzui, alti porci. Cand s-au intalnit, s-au incaierat porcii si barbatii eroi s-au lovit si el pana au cazut lati langa hanul cu noroc", a scris un elev.

Pentru ca nu s-au pregatit suficient, multi elevi au umplut foile cu ce le-a trecut prin cap. "Trasaturi ale genului epic: blonda, 60-90-60, ochi albastri - frumos gen epic", a scris un elev. Altii au inventat expresii: "Ghita injura stramb", "De ma voi scula premiul am sa poftesc si eu!", informeaza Adevarul.

Dezacordurile si incurcatul operelor au fost alte motive pentru care tinerii au fost depunctati: "Intr-o zi vine la Moara Gheorghita si Ana, copiii lui Mara" sau "Ana moare si nu mai prinde Invierea", "Mara organizeaza un concurs pentru toti care veneau la moara", au mai scris elevii la proba de limba romana din a doua sesiune a bacalaureatului.

Sursa: http://www.ziare.com/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii