Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anorexic la 11 ani Refuzam sa ma spal! Credeam ca si sapunul are calorii!

ro

25 May, 2010 13:30 994 Marime text

Desi pare greu de crezut, un adolescent britanic bolnav de anorexie, in varsta de numai 11 ani, ajunsese sa-i fie frica pana si de produsele de ingrijire si asta fiindca era de parere ca acestea contin prea multe calorii.

Taylor Kerham a trait un adevarat cosmar pana a acceptat ca este bolnav. A devenit obsedat de kilograme dupa ce cativa prieteni i-au spus ca e "cam plinut". Mama sa, Cheryl, 39 de ani, descrie cum se simtea baiatul ei: "Avea halucinatii si inima sa era la un pas sa cedeze".

In plus, Taylor s-a ambitionat sa nu mai mananace dupa o serie de reclame care pledau pentru un stil de viata sanatos. Incet, incet a inceput sa numere caloriile din mancare, iar in martie anul trecut a devenit de-a dreptul obsedat de ce anume mananca. "A inceput sa slabeasca teribil de mult si ne-am dat seama ca ascundea mancarea sau pur si simplu o arunca", povestete mama baiatului.Daca la varsta lui este recomandat consumul a 2200 de calorii pe zi, el consuma DOAR 50, adica o jumtate de rosie si o bucatica de pui. Se cantarea de cateva ori pe zi si se uita mereu in oglinda. Desi era slab, el sustinea ca era gras. Taylor a inceput apoi sa-si imagineze ca exista calorii pana si in mirosuri. A mers cu cortul in padure si acolo s-a facut un gratar, dar a devenit nervos din cauza fumului care, spunea el, "e plin de calorii".

In iunie anul trecut a ajuns la spital mai mult mort decat viu. Doctorul a avertizat-o pe Cheryl ca s-ar putea sa-l piarda pe Taylor, daca nu accepta sa-i fie introdus un tub in stomac prin care sa-l alimenteze. A fost internat in spital si supravegheat permanent.Acum, la 12 ani, si dupa un tratament de sase luni se simte bine si este recunoscator tuturor celor care l-au ajutat.

Anorexia afecteaza numai in Marea Britanie 1,6 milioane de oameni. Unul din zece adolescenti care sufera de anorexie este baiat.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii