Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghintura şi proprietăţile ei

ro

25 Sep, 2014 10:34 1745 Marime text
Ghintura, o plantă medicinală, de la care sunt utilizate în scop medicinal rizomii cu rădăcini, este un remediu folosit în tratarea unor afecţiuni diverse, precum anemie, aerofagie, anorexie, ascaridoză, boli hepatice, ciroză hepatică, depresii, digestii lente sau dificile, dischinezii biliare, nevroze, oboseală cronică, reumatism, parazitoze digestive, incontinenţă urinară. Ghintura scade numărul globulelor albe, stimulează contracţia vezicii biliare şi a celei urinare, tratează febra cronică, stimulează pofta de mâncare şi apără organismul uman de orice tip de microbi şi infecţii.
 
Această plantă conţine glucide, pectine, mucilagii, glicozide amare, alcaloizi, taninuri, steroli, ulei volatil, vitaminele C, PP şi săruri minerale. Ghintura are efecte stomahice, gastrice, antimalarice, laxative, colagoge, coleretice, antihelmintice, febrifuge, antitermice, sudorifice, antiseptice, antlinflamatorii, stimulente, fortifiante, tonice. Datorită proprietăţilor sale, stimulează funcţiile ficatului, favorizează digestia, combate gripa, răceala, tusea cronică, febra, stările de spasmofilie, frisoanele, astenia, stările depresive, oboseala, insomnia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii