Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schinduful, recomandat persoanelor care suferă de anemie, astenie şi anorexie

ro

23 Jun, 2014 12:59 1833 Marime text
Schinduful sau fânul grecesc, este o plantă erbacee, cu un miros asemănător cu leuşteanul, care înfloreşte din mai până în iunie.  
Schinduful conţine vitamine, minerale, cum ar fi fier, zinc, potasiu, proteine, grăsimi, carbohidraţi şi fitosteroli. Această plantă este recomandată persoanelor care suferă de anemie, astenie fizică şi psihică, anorexie, nevroze, ateroscleroză, dar şi persoanelor aflate în convalescenţă.
Printre avantajele consumului de schinduf se numără reducerea nivelului colesterolului din sânge, a simptomelor menopauzei şi creşterea poftei de mâncare. Schinduful îmbunătăţeşte memoria, încetineşte procesul de îmbătrănire, previne eliminările masive de calciu, ce duc la apariţia osteoporozei, ajută la menţinerea tonusului ţesuturilor. Totodată, schinduful previne apariţia cancerului la sân şi a celui ovarian, prin reglarea glandelor endocrine.
Din punct de vedere fitoterapeutic, valoroase sunt seminţele, care se formează în păstăile plantei şi sunt folosite drept condimente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii