Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatii nu ne mai ajung pentru cati pensionari sunt in Romania

ro

12 Jun, 2010 20:12 1753 Marime text

Dacă imediat după Revoluţie, sistemul de asigurări sociale din ţara noastră era echilibrat, acum balanţa dintre beneficiari şi contribuabili provoacă probleme guvernanţilor. În 1989, mai bine de opt milioane de angajaţi "duceau pe umeri" ceva mai mult de 3,5 milioane de bătrâni. Sistemul funcţiona, iar ţara era departe de faliment. Acum însă, România trăieşte doar din împrumuturi externe ca să poată plăti pensiile şi salariile bugetarilor. Potrivit ultimelor date statistice, anul trecut, numărul pensionarilor era de 5,7 milioane, în timp ce angajaţii nu depăşeau 5 milioane.

Specialiştii spun că decalajul de 700.000 de oameni s-a produs din 1997 încoace, în urma politicii de facilitare a ieşirii la pensie în condiţiile în care sectorul de stat s-a restrâns semnificativ. În contrast, în acea perioadă, sistemul privat nu a stimulat îndeajuns munca salarială. Greşelile trecutului le plătesc însă pensionarii zilelor noastre. Dacă moţiunea de cenzură, care ar anula măsurile anticriză ale guvernului, nu trece de Parlament săptămâna viitoare, atunci bătrânii noştri vor avea venituri mai mici cu 15%.

Sursa: libertatea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 13 Jun, 2010 08:16 Cine trbuie sa-i plateasca pe PENSIONARI si pe BUGETARI ??? Statul roman, nu-i asa ??? Daca romanii NU GASESC locuri de munca in ROMANIA pleaca in strainatate .De ce nu sunt platiti pensionarii si bugetarii de catre cei care le-au facilitat actiunile , adica de PARLAMENTARII PSD-isti si de cei PNL-isti ??? Ce vor in REALITATE liberalii CU PRETENTIILE LOR parlamentar extremiste ??? Vor DESTABILIZAREA Romaniei stiind ca o mare parte dintre SECURISTI sunt PRIVATIZATI cu firme de paza si garda ce sunt sub CONDUCEREA DIRECTA A LOR, a liberalilor si nu le mai PLACE sa APERE interesele ROMANIEI pentru ca au gasit in PNL un partid ce le ofera ”marea cu sarea” , dar nu stiu ca acesti LIBERALI sunt PERVERSI, MINCINOSI, HOTI si desfranati , ce ar trebui pusi la zid precum au facut ei cu CEAUSESTII IN 1989 .