Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta accidentului de la Smolensk Nu a fost atac terorist, explozie sau incendiu

ro

19 May, 2010 18:06 939 Marime text

Noi informaţii în cazul accidentului aviatic de la Smolensk în care şi-a pierdut viaţa preşedintele Poloniei. Potrivit anchetei oficiale, prăbuşirea avionului nu a fost provocată de un atac terorist, de o explozie sau de un incendiu."Ancheta a decis că nu a avut loc nici un atac terorist, explozie, incendiu sau funcţionare defectuoasă a echipamentului", a declarat directoarea Comitetului interstatal de aviaţie, Tatiana Anodina.

"Sistemul de navigaţie era de asemenea pornit, el a rămas operaţional în permanenţă şi echipajul a primit toate informaţiile despre condiţiile meteorologice şi posibilele aerodromuri de rezervă", a adăugat Anodina.

În plus, un reprezentant al biroului rus de anchete privind accidentele aeriene a declarat că echipajul a fost informat că vizibilitatea în apropiere de Smolensk era de 20 de metri, cu patru minute înainte de producerea accidentului.

"Cu patru minute înainte de accident, un Iak-40 al forţelor aeriene poloneze a informat (echipajul avionului Tu-154 al preşedintelui polonez) că estima vizibilitatea la 20 de metri, a declarat oficialul.

În tragedia de la Smolensk şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, printre care preşedintele polonez Lech Kaczinsky şi soţia acestuia.

Sursa: antena3.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii