Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Analize pentru permis auto dupa reguli noi

ro

20 May, 2010 12:21 2125 Marime text

Investigaţiile pentru obţinerea permiselor auto se vor face doar în centrele medicale, policlinicile sau spitalele care au contract cu sistemul de asigurări.

Unităţile medicale care fac analize pentru aspiranţii la permisul de şofer trebuie să aibă contract cu casele de asigurări, se stabileşte într-un ordin al ministrului sănătăţii. Cei care vor să ofere astfel de servicii trebuie autorizaţi de direcţiile de sănătate judeţene.

Lista centrelor unde se pot face astfel de analize va fi publică şi va fi afişată la sediul DSP-urilor. Analizele trebuie făcute în centrele în cauză atât de cei care vor permis pentru categoria B, dar şi de conducătorii de tramvai sau autovehicule.

„Faptul că se cere acestor centre medicale să aibă contract cu asigurările certifică servicii de calitate şi că respectivele cabinete sunt autorizate. Listele centrelor medicale unde se pot face analize vor fi publice, afişate la sediul DSP-urilor, dar şi la poliţie sau şcolile auto. Nu se schimbă nimic în privinţa sumelor de bani care trebuie plătite pentru analizele respective", declară Oana Grigore, de la Biroul de Presă al Ministerului Sănătăţii.

Costurile ce trebuie plătite de viitorii şoferi sau de cei cărora le expiră permisul pentru fişa medicală, ce include consultaţii la ORL, oftalmologie sau psihiatrie, variază între 80 de lei şi peste 450 de lei.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii