Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18.000 de politisti si jandarmi, dati afara in 2011! Vezi aici criteriile de disponibilizare

ro

09 Mar, 2011 00:32 3005 Marime text

poli_roi1ci6b.jpgAproximativ 18.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor vor fi dati afara in 2011, incepand cu trimestrul al doilea, potrivit proietului de lege care stabileste modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul ministerului, inclusiv prin reducerea numarului de personal. Guvernul a definitivat ieri forma actului normativ si a trimis-o in Parlament spre dezbatere in procedura de urgenta, transmite MEDIAFAX.

Astfel, in prima parte a acestui an vor fi disponibilizati peste 7.900 de angajati, numarul de salariati ai MAI ajungand astfel la aproximativ 141.000. Alti 10.000 de angajati MAI din structurile de ordine publica vor fi dati afara in a doua jumatate a lui 2011.

Criteriile care vor fi luate in considerare pentru disponibilizari vor tine seama de:

implicarea in fapte cu caracter penal;

analiza antecedentelor disciplinare;

comportamentul necorespunzator cerintelor de etica si deontologie profesionala;

pregatirea necesara ocuparii postului;

experienta profesionala;

evaluarea activitatii profesionale individuale

"Persoanele vizate de aplicarea masurilor de reorganizare vor beneficia de masuri active de protectie care au ca scop combaterea somajului si sprijinirea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in vederea angajarii", sublinia MAI in expunerea de motive pentru adoptarea proiectului de lege.

Potrivit Mediafax, ministerul doreste aplicarea masurilor intr-un timp foarte scurt, ceea ce ar implica si derogarea de la aplicarea unor norme legale in vigoare. Prin aceste masuri se vizeaza, pe langa incadrarea in constrangerile bugetare, atat eficientizarea activitatilor derulate de personalul Ministerului Administratiei si Internelor cat si eliminarea birocratiei.

Potrivit documentelor MAI, Romania ocupa o pozitie care o situeaza mult peste media existenta in Uniunea Europeana in ce priveste numarul de lucratori in sectorul de ordine publica: 500 de lucratori la 100.000 de locuitori, cu circa 25% mai mult fata de media europeana care este de 400 de lucratori la 100.000 de locuitori.

Sursa: Stiri.rol.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii