Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou conflict între Mariana Mircea şi Consiliul Local Primăriţa şi-a pus vechil la Utilităţi Publice (document)

ro

26 Nov, 2010 02:50 2854 Marime text
cernavoda_-_mariana_mircea2.jpgPrimarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, se află din nou în conflict cu aleşii locali. Comisia specială pentru urmărirea punerii în aplicare a hotărârilor de consiliu a sesizat Prefectura prin intermediul unei adrese, prin care o acuză pe primăriţă de nepunerea în aplicare, cu rea credinţă, a hotărârilor Consiliului Local Cernavodă.

Adresa, trimisă ieri prin poştă, este semnată de patru dintre cei cinci membri ai comisiei: viceprimarul Floriean Hristea, consilierii locali Alexandru Toth şi Gheorghe Hânsă şi Marin Cadiu - juristul Consiliului Local. Prin intermediul documentului, primarul Mariana Mircea este acuzat că ar dori dizolvarea SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL, înfiinţată anul acesta pentru a evita disponibilizări masive în rândul lucrătorilor de la fosta Gospodărire Comunală. Semnatarii adresei susţin că Mariana Mircea nu este de acord cu gestiunea directă a serviciilor de utilităţi publice, deşi a fost aprobată prin Consiliu Local, agreând mai mult ideea de gestiune delegată. Membrii Comisiei speciale a Consiliului Local susţin că primăriţa intenţionează să privatizeze serviciul de salubritate, cât şi pe cel de termoficare. Cei patru semnatari ai adresei mai susţin că Mariana Mircea ar fi însărcinat o fostă angajată de la Gospodărire Comunală, care nu a promovat concursul de angajare la recent înfiinţata SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL, să controleze activitatea angajaţilor de la noua firmă pentru a le tăia din lucrările efectuate.

Cadiu: „Vrea să le taie oamenilor din salarii"

„Oamenii vor fi puşi în situaţia de a li se reduce astfel cu mult salariile, fie de a nu-şi mai vedea banii deloc, dacă această doamnă crede de cuviinţă că lucrările nu sunt bine efectuate", ne-a declarat Marin Cadiu. „Prin HCL nr. 251/28.10.2010, cu trimitere la art. 2, SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL preia toate drepturile şi obligaţiile Serviciului de Gospodărire Comunală, Serviciului de Gestionare a Deşeurilor şi ale Serviciului de Termoficare. În cuprinsul art. 3 se aprobă noile tipuri de contracte cu antetul noii societăţi SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL ce vor fi încheiate începând cu 16.10.2010 pentru agenţii economici", se arată în adresa înaintată prefectului judeţului Constanţa. Semnatarii ei mai adaugă: „prin modul abuziv în care îşi exercită atribuţiile de serviciu, aceasta (n.r. primarul) nu semnează contractul de prestări servicii adoptat de Consiliul Local, ci încearcă să impună în interes propriu o altă formă de gestiune, stare de fapt care conduce la imposibilitatea angajaţilor de a-şi ridica salariile".

„Se foloseşte de o fostă angajată de la Gospodărire"

„Pentru a-şi atinge scopul, doamna primar Mariana Mircea se foloseşte de o fostă angajată a Serviciului de Gospodărire Comunală, doamna Butnaru Elena (care nu a promovat concursul de angajare pentru noua societate), actualmente angajată în funcţia de paznic la Căminul de persoane vârstnice din cadrul Primăriei, dându-i atribuţii nescrise (uzurpare de calităţi oficiale) să controleze activitatea celor de la noua societate, pentru «a tăia» din lucrările efectuate. Cu această ocazie, doamna Butnaru Elena se răzbună pe cei care au respins-o la concurs, iar doamna primar Mariana Mircea îşi atinge scopul propus", se mai precizează în adresă. Menţionăm că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Mariana Mircea în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc, însă nu a fost de găsit. În ediţia online a ziarului, puteţi vizualiza integral adresa înaintată prefectului judeţului de către Comisia specială a Consiliului Local Cernavodă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii