Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa inedita pe drumurile comunale, la Rasova

ro

25 Jun, 2010 04:17 2247 Marime text
cap_2_stanga__-_rasova_mihalache_neamtu___.jpgEdilul comunei a iniţiat o taxă din nevoia de autogospodărire, stimulând simţul civic al locuitorilor

Primarul comunei Rasova, Mihalache Neamţu, a găsit o modalitate ingenioasă de a-i determina pe locuitori să se implice în reabilitarea drumurilor.

Edilul este de părere că drumurile sunt obiective de interes public ai căror beneficiari sunt în primul rând locuitorii comunei şi, din acest considerent, şi ei trebuie să se implice în întreţinerea lor. Primarul a instituit o taxă inedită pentru utilizarea drumurilor publice. Mai exact, a iniţiat un proiect de hotărâre care prevede ca deţinătorii de tractoare şi utilaje agricole de pe raza comunei să presteze şapte zile pe an, opt ore pe zi, activităţi de întreţinere a drumurilor. Art. 2 al Hotărârii nr.8/2010 a Consiliului Local Rasova prevede că necesarul de combustibil pentru tractoarele care vor efectua zilele prevăzute va fi asigurat din fondurile autorităţii locale. De asemenea, deţinătorii de tractoare vor fi înştiinţaţi cu zece zile înainte pentru efectuarea orelor de întreţinere a drumurilor. Hotărârea prevede pentru cei care nu prestează această activitate, o taxă de 700 lei pe an. Prin urmare, primarul nu-şi propune să le ia banii oamenilor, având în vedere faptul că le pune la dispoziţie şi combustibilul necesar, ci intenţionează să determine în rândul celor mai înstăriţi un spirit civic pentru întreţinerea drumurilor. Primarul ne-a declarat că în Rasova s-au pietruit opt km de drumuri interioare, acţiunea fiind în derulare şi în satul Cochirleni.

Terenul de fotbal va fi gata în curând

O investiţie aflată în derulare şi pe care primarul intenţionează să o definitiveze în curând este terenul de fotbal realizat în regie proprie şi cu fonduri de la bugetul local. Conform proiectului tehnic, valoarea estimată era de 12 miliarde de lei vechi, însă Primăria Rasova a realizat stadionul cu două miliarde. Echipa de fotbal a comunei, care se va antrena pe acest stadion, este Danubius Rasova, ocupanta locului II în clasamentul Diviziei D. Stadionul este dotat cu vestiare, duşuri şi utilităţi şi, potrivit primarului, va fi gata în curând.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii