Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin pentru tinerii căsătoriţi, la Nicolae Bălcescu

ro

02 Nov, 2012 01:43 4630 Marime text
balcescu_bani_01.jpgÎn contextul tăierilor bugetare de orice natură, Guvernul Boc a decis să elimine şi sprijinul financiar în cuantum de 200 de euro acordat tinerilor căsătoriţi. Pentru ca tinerii să nu sufere de pe urma acestei decizii, asupra căreia nici guvernanţii USL nu au revenit, Viorel Bălan, primarul de la Nicolae Bălcescu, a decis să introducă de la 1 ianuarie un premiu în valoare de 600 de lei pentru fiecare familie nou formată. „Prin introducerea acestui sprijin, ne-am propus să-i încurajăm pe tineri să-şi întemeieze o familie. Înainte, statul le dădea 200 de euro, acum nu le mai oferă nimic. De aceea vom şi institui această premiere de la 1 ianuarie", a afirmat Viorel Bălan.

Proiectul cu sprijinirea tinerilor căsătoriţi nu este unul singular. Primarul şi-a îndreptat de-a lungul timpului atenţia către astfel de programe. Ca dovadă, ca şi în anii trecuţi, pe data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, primarul va împărţi cadouri celor 800 de copii din localitate şi pachete cu alimente pentru nevoiaşi.

Contract pentru deszăpezire numai în situaţii de urgenţă

Primarul Viorel Bălan declară că iarna nu-l va prinde nepregătit. „Suntem în discuţii cu diverşi agenţi economici pentru a încheia un contract pentru deszăpezire numai pentru situaţii de urgenţă", a precizat şeful autorităţii locale. Primarul susţine că are deja perfecţionată o colaborare cu agenţii economici de pe raza comunei, prin care aceştia s-au angajat să-i sprijine şi în acest an cu utilaje pentru deszăpezirea drumurilor comunale. La o firmă specializată, Bălan va apela doar dacă nu va reuşi să facă faţă iernii cu forţe proprii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cel ce stie 12 Jan, 2014 05:37 Asa da primar. Cel mai bun din tot judetul. Tot respectul.