Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala Cotu Văii aşteaptă fonduri de la Banca Mondială

ro

26 Nov, 2010 02:45 3181 Marime text
Albesti_-_scoala_Cotu_Vaii.jpgŞcoala din satul Cotu Văii ar putea intra în reparaţii capitale, finanţate prin Banca Mondială.

Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan.jpgPrimăria comunei Albeşti a primit 1,15 miliarde de lei vechi de la Guvern pentru reabilitarea unităţii de învăţământ, grav avariată în urma ploilor abundente de vara trecută. Aceşti bani nu sunt însă nici pe departe suficienţi pentru efectuarea unor reparaţii complete. Primarul comunei, Gheorghe Moldovan, ne-a declarat că mai există încă şansa ca instituţia de învăţământ să fie reabilitată cu fonduri de la Banca Mondială. „Am fost anunţat că am putea primi fonduri de la Banca Mondială pentru reabilitarea integrală a şcolii, aşa că îi aşteptăm pentru scoaterea la licitaţie a lucrărilor. Nu ne vom apuca de reabilitare cu banii primiţi de la Guvern pentru că riscăm să pierdem finanţarea de la Banca Mondială", a afirmat primarul comunei Albeşti. Edilul a precizat că, în cazul în care se va primi această finanţare, va utiliza fondurile alocate de Executiv fie pentru împrejmuirea unităţii de învăţământ şi amenajarea curţii interioare, fie pentru încălzire centrală. „Dacă vom primi aceşti bani, vom face reabilitare, dar şi extindere a şcolii cu trei săli de clasă. Sper ca în decembrie să putem publica anunţul în SEAP (n.r. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice)", a mai spus edilul.

Grădiniţa din Cotu Văii a fost reabilitată. Clădirea a fost izolată termic, s-au montat geamuri termopane, parchet, tavane noi, iar primarul Gheorghe Moldovan ne-a declarat că urmează să se realizeze şi încălzirea centrală, să fie amenajate locurile de joacă şi să se facă împrejmuirea. La grădiniţa de la Cotu Văii merg 40 de copii. „Copiii vin acum de drag la grădiniţă, de când a fost reamenajată", a subliniat primarul.

Grădiniţă nouă în Albeşti

Primarul Moldovan a precizat că în Albeşti urmează să se construiască o grădiniţă nouă, cu fonduri derulate prin Inspectoratul Şcolar Judeţean. Noua grădiniţă din Albeşti va fi ridicată în spatele Căminului cultural.

O prioritate a primarului din Albeşti este şi realizarea reţelei de canalizare. „Am depus spre finanţare la Administraţia Fondului de Mediu proiectul de canalizare în Albeşti. Vrem să facem canalizare şi în Arsa şi în Cotu Văii, dacă vom avea posibilităţi", a precizat edilul. O prioritate a administraţiei locale este şi asfaltarea drumurilor din comună, pe care primarul speră să o finanţeze parţial prin intermediul fondurilor ce vor fi alocate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru programul de asfaltare a 10.000 km de drumuri de interes local şi judeţean.

O investiţie derulată în prezent de Primăria Albeşti este baza sportivă, finanţată prin OG 7. „S-a turnat deja fundaţia, se lucrează la vestiare şi apoi se vor realiza tribunele", a mai spus primarul Gheorghe Moldovan. Valoarea totală a lucrărilor este de opt miliarde de lei vechi.

În paralel cu proiectele de investiţii derulate, administraţia locală din Albeşti îşi va îndrepta atenţia şi către copiii din comună, în perioada ce urmează. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, primăria va oferi cadouri unui număr de aproximativ 550 de copii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii