Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte depuse spre finanţare la MDRT Drumuri, alimentare cu apă şi canalizare în comuna Lipniţa, prin PNDI

ro

18 Feb, 2011 01:54 2319 Marime text
Lipnita_primar_Florin_Georgel_Onescu1.jpgPrimăria comunei Lipniţa a depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) două proiecte prioritare pentru comunitate.

Primarul Florin Onescu ne-a declarat că unul dintre proiectele depuse la MDRT spre finanţare în baza Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) se referă la asfaltarea străzilor din localitatea Lipniţa şi a drumului ce face legătura între Lipniţa şi Cuiugiuc. Este vorba despre drumuri ce totalizează o lungime de 11 km. „Un alt proiect depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este cel privind realizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în localitatea Izvoarele", a precizat primarul Florin Onescu. Un alt proiect important pentru comunitatea locală din Lipniţa este şi cel derulat în parteneriat cu localitatea bulgară Kainargea. Valoarea proiectului se cifrează la cinci milioane de euro, iar investiţia constă în asfaltarea drumului dintre Lipniţa, Carvăn şi frontiera cu Bulgaria. Mai exact, cu o parte din bani se vor asfalta 12 km de drum aflaţi pe teritoriul ţării noastre şi 5 km în Bulgaria. Proiectul prevede şi achiziţionarea unui autovehicul de teren pentru intervenţii în caz de necesitate, care a fost deja cumpărat. „Aşteptăm semnarea unui addendum de către autoritatea de la Călăraşi şi vom demara şi licitaţia pentru execuţia drumului", a precizat primarul comunei Lipniţa. În paralel cu acest proiect, Primăria Lipniţa mai are în derulare în parteneriat cu vecinii bulgari un alt proiect, în valoare de 50.000 de euro, privind efectuarea unor schimburi de experienţă la nivelul administraţiei publice locale.

Străzile Morii şi Veterani vor fi asfaltate

O altă investiţie a administraţiei locale din Lipniţa este şi asfaltarea străzilor Morii şi Veterani, pentru care urmează, de asemenea, să fie demarată procedura de achiziţie. „Am emis certificatul de urbanism şi urmează obţinerea avizelor pentru asfaltarea străzilor Morii şi Veterani din Lipniţa, după care vom demara procedura de achiziţie", a precizat edilul din Lipniţa. Primarul Onescu a mai precizat că a fost adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2011 al comunei, fiind aprobată totodată şi hotărârea privind acordarea unor alimente locuitorilor comunei. „S-a aprobat şi proiectul privind acordarea, de patru ori pe an, de pachete cu alimente familiilor al cărui venit total este mai mic de 1.000 de lei pe lună, valoarea acestor pachete fiind de 40 de lei", a afirmat edilul comunei Lipniţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii